LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.



Verkiezingscampagne in Sint-Gillis

De campagne van Gauches Communes in Sint-Gillis draait op volle toeren. Elke week wordt een pamflet met een programmapunt verspreid in heel de gemeente. Hier kan je enkele van die pamfletten bekijken. Nadien volgt nog een groter pamflet met een overzicht van de voorstellen. Centraal uitgangspunt is de nood aan een radicaal plan van publieke investeringen in sociale huisvesting, scholen, jobs, … Er waren ook reeds enkele lokale meetings om met de medewerkers van de campagne een collectieve politieke discussie te voeren. Wie wil meewerken met de campagne en bijvoorbeeld een dag pamfletten wil bussen of wil meewerken aan een infostand is uiteraard welkom. Laat het ons weten via info@socialisme.be


Retrouvailles in Luik

In Luik is er elk jaar in het eerste weekend van september een evenement waarop alle verenigingen hun werking kunnen voorstellen: ‘Retrouvailles’. De campagne ROSA had er dit jaar een stand en kreeg veel positieve reacties. Onze militanten waren ook druk in de weer met onze publicaties. Ze verkochten 100 exemplaren van ons maandblad en ook 7 abonnementen. Daarnaast werden ook heel wat boeken verkocht en was er grote interesse in onze lokale werking.


Protest tegen racisme en extreemrechts

Donderdag was er een erg geslaagde actie in Gent naar aanleiding van de Pano-reportage over Schild & Vrienden. Op enkele uren tijd werden honderden mensen gemo

biliseerd om te protesteren. Met campagnes als Blokbuster en ROSA hebben wij een grote traditie van strijd tegen al wat ons verdeelt. We hebben dan ook actief gemobiliseerd voor het protest van donderdag en waren er aanwezig met een grote groep. Onze militanten haalden heel wat contactgegevens op van aanwezige jongeren die zich actief willen engageren in onze campagnes. We verkochten 22 exemplaren van maandblad ‘De Linkse Socialist’ en maakten 2 nieuwe ALS-leden en 1 ROSA-lid.


100 jaar Duitse Revolutie

Komende donderdag komt het boek van Marxisme.be over de Duitse Revolutie van de drukker. Deze revolutie is misschien minder bekend. Nochtans heeft het falen van de Duitse Revolutie het verdere verloop van de 20e eeuw bepaald: het kapitalisme hield stand in Duitsland, de revolutionaire golf in de rest van Europa kon niet op het Duitse voorbeeld verderbouwen, de Sovjet-Unie bleef geïsoleerd waardoor de stalinistische bureaucratie haar greep op de macht en de samenleving kon uitbreiden en in Duitsland zelf zorgde de kapitalistische crisis uiteindelijk voor een fascistisch regime waarmee de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Kortom: een beter begrip van de Duitse Revolutie is erg belangrijk, ook omwille van het potentieel ervan.

Het boek omvat zowel vertalingen als nieuw geschreven teksten en telt een 150-tal pagina’s. Er wordt ingegaan op de novemberrevolutie van 1918, de moord op Karl Liebknecht en Rosa Luxemburg, de Kapp-putsch en het verzet daartegen in 1920, het revolutionair potentieel van 1923, de opgang van het fascisme en in bijlage publiceren we een dossier over de Duitse soldatenraad in Brussel in november 1918 en een chronologie.

Bestel het boek door 12 euro te storten op BE31 5230 8092 5155 van ‘Socialist Press’ met vermelding ‘Duitse Revolutie’. We sturen je dan het boek toe zodra het van de drukker komt. Wil je lezen over wat aan de Duitse Revolutie voorafging? Lees dan ons boek ‘1914-1918: Een socialistische kijk op de grote oorlog.’ In november zullen we in verschillende steden boekvoorstellingen organiseren en we zullen er ook op terugkomen tijdens Socialisme 2019 eind maart.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie