Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Geslaagde festivalcampagne

Dit jaar stond de campagne ROSA op een groot aantal festivals met een stand. We kregen daarbij ook opmerkelijk veel goede reacties en contactadressen van jongeren die willen meewerken. Een strijdbaar socialistisch feminisme, verzet tegen LGBTQI-fobie en antiracisme liggen bijzonder gevoelig onder een jonge generatie die zich actief wil inzetten tegen wat ons verdeelt. We stonden dit jaar onder meer op Dour, Dranouter, Esperanzah, Reggae Geel, Ieperfest, … Hieronder foto’s van Dour, Dranouter en Reggae Geel.

Afgelopen weekend waren er daarnaast een geslaagde actie tegen LGBTQI+foob geweld in Gent met een goede 200 aanwezigen en een dag nadien waren we met ROSA op de Antwerp Pride. Zowel in Gent als Antwerpen haalden we telkens een 20-tal contactadressen op. Daarnaast haalden we op de Antwerp Pride ruim 200 euro financiële steun op voor onze campagnes. Zeker de actie van een dag voordien in Gent was een argument voor veel aanwezigen om onze werking te ondersteunen.

Dranouter

Reggae Geel

Dour

Start kiescampagnes

We starten met de eigenlijke kiescampagnes. We komen op in Sint-Gillis (Brussel) met de bredere lijst Gauches Communes en in Keerbergen met de lijst Consequent Links. Elders roepen we doorgaans op om voor de PVDA te stemmen. Wie wil meewerken met deze campagnes en bijvoorbeeld een dag pamfletten wil bussen in Sint-Gillis of een stand wil meedoen, is uiteraard steeds welkom. Laat het weten via info@socialisme.be. In de kiescampagne zullen we in Sint-Gillis elke week een nieuw pamflet doorheen de hele gemeente bussen.

Boek over Duitse Revolutie op komst

In september komt een boek van Marxisme.be uit over de Duitse Revolutie. Deze is misschien minder bekend, zelfs bij militanten. Nochtans heeft het falen van de Duitse Revolutie het verdere verloop van de 20e eeuw bepaald: het kapitalisme hield stand in Duitsland, de revolutionaire golf in de rest van Europa kon niet op het Duitse voorbeeld verderbouwen, de Sovjet-Unie bleef geïsoleerd waardoor de stalinistische bureaucratie haar greep op de macht en de samenleving kon uitbreiden en in Duitsland zelf zorgde de kapitalistische crisis uiteindelijk voor een fascistisch regime waarmee de Tweede Wereldoorlog werd ingezet. Kortom: een beter begrip van de Duitse Revolutie is erg belangrijk, ook omwille van het potentieel ervan.

Je kan je nu al inschrijven om dit boek van een 150-tal pagina’s te ontvangen door 12 euro te storten op BE31 5230 8092 5155 van ‘Socialist Press’ met vermelding ‘Duitse Revolutie’. We sturen je dan het boek toe zodra het eind september van de drukker komt. Wil je nu al lezen over wat voorafging aan de Duitse Revolutie? Lees dan het boek ‘1914-1918: Een socialistische kijk op de grote oorlog’