LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Steun de campagne van LSP voor de lokale verkiezingen van oktober

LSP neemt deel aan de komende lokale verkiezingen. We willen die periode gebruiken om een offensieve campagne te voeren voor meer publieke middelen voor de gemeenten en voor een socialistisch beleid op lokaal niveau, maar ook om op te komen voor de noodzaak van een breuk met het besparingsbeleid en strijd voor een ander soort samenleving. In de meeste steden en gemeenten zal onze campagne gebaseerd zijn op het ordewoord: “Stem PVDA, sluit aan bij LSP.” Maar we zullen daarnaast met bredere lijsten opkomen in twee gemeenten.

door Stéphane Delcros

In Keerbergen (Vlaams Brabant) doen we dit met de lijst Consequent Links. We hebben er een specifieke positie: we zullen de enige linkse lijst zijn (naast een nieuwe lijst van Groen) en we hebben er een bredere laag van sympathisanten opgebouwd die deelnemen aan onze activiteiten en ook zullen bijdragen aan de kiescampagne.

In St-Gillis (Brussel) nemen we deel aan Gauches Communes, een inclusieve linkse alliantie met de Humanistische Partij (HP) en individuen die rond een programma bereid zijn tot eenheid op basis van wederzijds respect voor elkaars specifieke elementen. Met deze campagne willen we onze ervaring van lokale inplanting versterken en het idee vestigen dat een echt socialistische verkozene initiatieven kan nemen die de sociale mobilisatie en de krachtsverhouding van de werkenden en hun gezinnen versterken. Dat is nodig om het financiële en wettelijke keurslijf te doorbreken waarmee de federale en regionale overheden besparingen aan de gemeenten opleggen.

We vragen leden, sympathisanten en lezers van deze krant om deel te nemen aan de campagne in hun eigen regio, waarbij er ook nationaal materiaal zal zijn. In een aantal steden zoals Antwerpen, Gent en Luik zullen we ook tussenkomen met een pamflet dat rekening houdt met specifieke lokale elementen.

De campagne in Sint-Gillis zal acht weken duren (van 18 augustus tot 13 oktober) en zal vooral gevoerd worden door onze Brusselse afdelingen. Maar wie wil, is natuurlijk altijd welkom om mee campagne te voeren gedurende een dag, een week-end of meer. Het gaat om de verspreiding van pamfletten, plakken van affiches, houden van stands, …

Neem deel aan de verkiezingscampagne van LSP. Neem contact op met verantwoordelijken in jouw regio of stuur een email naar info@socialisme en bxl@socialisme.be

We willen voor de kiescampagne een kiesfonds opbouwen zodat we specifiek materiaal kunnen maken zonder onze normale middelen en inkomsten uit te putten. We willen een kiesfonds van 4.000 euro ophalen, bovenop de normale ophaling van strijdfonds waarmee we onze militante werking garanderen. Dit kiesfonds moet ons toelaten om de geplande uitgaven voor materiaal in zowel Sint-Gillis als Keerbergen, maar ook het nationale pamflet, te betalen.

In tegenstelling tot de gevestigde partijen worden de activiteiten van onze militanten en onze campagnes niet gefinancierd door publieke subsidies en evenmin door rijke sponsors. Alle middelen komen van vrijwillige bijdragen van leden en sympathisanten. We rekenen op jullie om een zo vrijgevig mogelijke gift te doen, of een belofte van gift (te betalen voor 14 oktober). Wat ook het bedrag is, elke bijdrage is nuttig in de financiering van onze kiescampagne.

? Neem deel aan het kiesfonds van LSP! Geef je bijdrage aan een van onze militanten of stort op de rekening van LSP: BE86 5230 8092 4650 (BIC TRIOBEBB) met als mededeling ‘kiesfonds’.


Strijdbare delegatie op Pride

Dit jaar namen we voor het eerst met een gezamenlijke delegatie deel aan de Pride. Een strijdbare groep die vertrekt vanuit de vaststelling dat Pride een protestactie is, dat was een belangrijke stap vooruit. Darnaast hebben we zoals de vorige jaren ook actief campagne gevoerd met een pamflet, stand, badges, kranten, … We haalden hiermee maar liefst 800 euro steun op, een uitstekend resultaat dat getuigt van een groeiend politiek bewustzijn op de Pride. Dit groeiend bewustzijn omzetten in georganiseerde strijd is de beste manier om radicaal in te gaan tegen elke vorm van discriminatie en tegen het rechtse beleid dat verdeeldheid stimuleert.


Wereldfeest in Leuven

Gisteren was er een stand van Blokbuster en ROSA op het Wereldfeest in Leuven. Daarmee werd het festivalseizoen voor onze campagnes tegen discriminatie en het asociaal beleid geopend.


Zomerkamp: schrijf je nu in! 

? De voorverkoopprijzen zijn verlengd tot 1 juni – dit betekent dat je je nu best kan inschrijven en betalen // Programma en praktische info

Hoe kan je de zomer beter beginnen dan met een ontspannend en leerrijk zomerkamp? Dit jaar is er opnieuw een goed gevuld inhoudelijk programma, met aandacht voor strijdbewegingen en campagnes (verkiezingen, pensioenen, strijd tegen seksisme, …) maar ook voor historische thema’s (50 jaar Mei ’68, 100 jaar Duitse Revolutie) en een kennismaking met het marxisme.

Een zomerkamp biedt de mogelijkheid om te bediscussiëren wat de uitgangspunten zijn van een antikapitalistische organisatie. Wij willen de wereld veranderen, maar dat gaat niet zonder de problemen te analyseren en nog minder zonder alternatief. Anderzijds willen wij ons niet beperken tot discussie. Ons zomerkamp geeft aan jongeren, vakbondsleden, vrouwen … over heel België de instrumenten, argumenten en motivatie om het volgende jaar opnieuw de strijd aan te binden met de rechtse regering, de besparingen, de neoliberale patroons, het seksisme en het racisme in de samenleving.

Meedoen met ROSA, ALS of LSP betekent dan ook in de eerste plaats een rol spelen in die strijd. Ben je al op een activiteit van één van deze organisaties geweest? Ken je ons al langer of is dit de eerste keer dat je ons tegenkomt? Leer ons (beter) kennen gedurende ons zomerkamp en schrijf je in op onze site, via Facebook of bij één van onze leden. Dan weet je onmiddellijk wat jouw rol kan zijn in de strijd voor een betere wereld!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie