Gisteren hield het personeel van het OCMW in de Brusselse gemeente St Gillis een werkonderbreking tussen 9 en 11u. Aanleiding zijn de lage lonen.

Verslag en beeldmateriaal door Mario

ACOD LRB (Lokale en Regionale Besturen) hield op 7 mei een personeelsvergadering van al wie bij het OCWM van St-Gillis werkt. Daarop werd op 22 mei van 9 tot 11u een werkonderbreking gehouden voor een collectieve eis: de uitreiking van maaltijdcheques voor alle personeelsleden van het OCMW. Het OCMW-personeel beschikt niet over een eigen kantine en bovendien wordt het minder goed betaald dan collega’s in Vlaanderen of Wallonië.

De werkonderbreking onder de slogan “In actie voor maaltijdcheques” kende een brede en strijdbare deelname van personeelsleden met spandoeken, slogans en muziek om de eisen kracht bij te zetten. Tegelijk werd een pamflet verdeeld onder de gebruikers van het OCMW om uit te leggen dat het personeel in actie komt “voor betere arbeidsvoorwaarden zodat we jullie beter van dienst kunnen zijn.”

De werkonderbreking werd ondersteund door ACOD St-Gillis. Ook LSP/PSL en Gauches Communes steunen de strijd van het OCMW-personeel.

CPAS St Gilles en action // Mario