Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Sterke pensioenbetoging

Het was een sterke pensioenbetoging afgelopen woensdag. Zelfs de gevestigde media moeten dit erkennen. De Tijd titelde bij een artikel over de betoging: “De begrafenis van het pensioen met punten.” Natuurlijk doen de gevestigde politici er alles aan om te laten uitschijnen dat ze niet onder de indruk zijn en al zeker niet zullen toegeven aan het breed gedragen ongenoegen. Met een rechtse Thatcheriaanse regering is daar effectief een element van aan, maar het helemaal negeren kunnen zelfs de rechtse politici niet.

Onze militanten waren goed aanwezig op de betoging. Op de werkvloer speelden tal van onze leden een actieve rol in het mobiliseren van de collega’s. Tientallen syndicale militanten die lid zijn van LSP trokken met hun delegaties op in de betoging. Tientallen militanten zorgden er tegelijk voor dat LSP met enkele stands en verkopers zichtbaar aanwezig was. Het resultaat was uitstekend: we verkochten 142 exemplaren van ons maandblad, 6 abonnementen en haalden met badges en ander materiaal meer dan 300 euro strijdfonds op. Topverkopers van onze krant waren Pierre (Namen) met 12 exemplaren en Emily (Namen) met 11.

Solidariteit met Ierse campagne voor recht op abortus

Dinsdag nam de campagne ROSA deel aan een actie uit solidariteit met de YES-campagne in het Ierse referendum over abortus op 25 mei. Er woedt in Ierland een bijzonder hevige campagne rond dit referendum. De conservatieve rechterzijde doet er alles aan om mensen bang te maken. De campagne om het grondwettelijk verbod op abortus af te schaffen moet het vooral hebben van een heuse revolte van onderuit. Peilingen geven aan dat YES een voorsprong heeft, ondanks de opstelling van grote delen van het establishment. Na het eerdere referendum over het homohuwelijk zou dit een nieuwe slag voor conservatief rechts en de katholieke kerk in het bijzonder zijn. Dinsdag namen ROSA-leden in Brussel deel aan een actie om op te roepen om YES te stemmen.

Geslaagd feest van ALS en ROSA in Gent

Vorig weekend was een lang weekend. Op donderdagavond was er in Gent een feest van ALS en ROSA met optredens en DJ’s. Het voorbije academiejaar waren de scholieren en studenten van ALS en ROSA bijzonder actief in de weer in Gent. Er waren grote acties met onder meer de geslaagde mars tegen seksisme op 8 maart, maar ook een sterke betoging tegen racisme enkele weken later. Met het feest ‘MAS Movement Party’ (Music Against Sexism) werd nu ook tijd genomen voor ontspanning. Er waren ongeveer 180 aanwezigen, wat een mooi succes van deze eerste editie was. Volgend jaar opnieuw!