Consequent Links in Keerbergen

Affiche voor de campagne. Klik voor een grotere versie

In de gemeenteraad van Keerbergen zetelen hoofdzakelijk drie grote partijen: Open VLD, CD&V en N-VA. Meerderheid of oppositie? We mogen ons niet laten vangen! Want toevallig zijn het dezelfde partijen die in de federale regering zitten en schuwen ze geen asociale besparingsprogramma’s op de kap van de bevolking.

door Christophe De Brabanter

We vinden dat er een linkse oppositie moet opgebouwd worden en daarom neemt LSP-Keerbergen het initiatief om de lijst “Consequent Links” te vormen. Deze lijst staat open voor mensen die op een consequent linkse manier willen opkomen voor de belangen van de bevolking en niet voor de belangen van de grote bedrijven, multinationals en de superrijken. De campagne voor een consequent links beleid moet op alle niveaus gevoerd worden: op gemeentelijk niveau, regionaal en nationaal niveau, maar ook op de werkvloer en in de woonwijken, op (hoge) scholen en universiteiten, …

We zijn niet uit op postjes of op het sluiten van compromissen in een coalitie met asociale partijen die een beleid in het nadeel van de mensen voeren. Wel willen we linkse krachten bundelen en verder opbouwen door oppositie en actie te voeren tegen het neoliberaal besparingsbeleid. We vinden dat een consequent linkse lijst dit tijdens de gemeenteraadsverkiezingen moet verdedigen op basis van een positief project dat vertrekt van de noden van de samenleving op alle niveaus.

De affiche is een verzameling van de gemeenschappelijke punten van de personen die reeds bereid zijn om kandidaat te zijn op de lijst. We willen met deze affiche ook de nadruk leggen op een politiek inhoudelijk debat, vandaar dat er zoveel tekst in staat i.p.v. een grote foto met een nietszeggende algemene slogan.

Wie links is in Keerbergen en het niet eens is met bepaalde standpunten, nodigen we uit om in gesprek te gaan en op die basis de standpunten indien nodig verder te verscherpen. Met een inhoudelijke campagne willen we ook bepaalde partijen ontmaskeren die in de ogen van de mensen een links profiel hebben, maar eigenlijk enkel willen meebesturen en postjes innemen voor eigen profijt in plaats van te bouwen aan een consequent linkse beweging.

De affiche bevat vier pijlers: democratie, sociaal investeringsbeleid, ecologie en solidariteit. Onder elke pijler staan enkele geselecteerde standpunten. Op dit moment zijn er al vijf kandidaten op de lijst Consequent Links: Christophe De Brabanter, Veerle Goeman, Koen Lambrechts, Hélène Harvey en François De Brabanter.

LSP heeft in Keerbergen sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen 11 nieuwsbrieven uitgebracht. Het gaat om een folder van vier pagina’s A5. De oplage van de eerste vier nieuwsbrieven was 2.500, daarna werd dit opgetrokken tot 5.000 exemplaren. In deze nieuwsbrieven proberen we de lokale politiek te plaatsen in de nationale en internationale context. Er is een team van leden en sympathisanten om de nieuwsbrief te verdelen en te bussen. Verder organiseren we jaarlijks een socialistische BBQ met de laatste jaren zo’n 50-75 aanwezigen, en andere sociale activiteiten. Daarnaast hebben we natuurlijk onze wekelijkse afdelingsvergaderingen waar politiek, vorming en organisatie de speerpunten vormen. We volgen het syndicaal werk op en nemen deel aan nationale acties en betogingen.

Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan de uitbouw van een consequent linkse beweging die politiek gevormd, regelmatig en georganiseerd opkomt voor de rechten van de mensen, tegen het kapitalistisch winstsysteem in. Wij komen op voor een socialistische en ecologische wereld!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie