Duitsland: pas verkozen socialistisch gemeenteraadslid afgedankt

Op 26 september werd Marc Treude in Aken verkozen als gemeenteraadslid op de linkse lijst "Samen tegen de besparingen". Marc is een lid van onze Duitse zusterorganisatie die het initiatief nam voor de linkse lijst. Op 8 oktober werd hij als vakbondsdelegee afgedankt.

Hij werd bij Cinram afgedankt omdat hij het verzet mee organiseerde tegen de geplande afdankingen. Bij het bedrijf moeten 350 jobs verdwijnen volgens de directie. Marc is bij Cinram vakbondsafgevaardigde voor de bond IG BCE (die o.a. actief is in de chemie- en energiesector). Die vakbond staat niet gekend als een strijdbare vakbond.

De leiding van de vakbond ging akkoord met de afdankingen en gaat nu ook akkoord met de afdanking van haar delegee. De vakbondsleiding neemt dit standpunt in nadat Marc vorige week een artikel had geschreven op de website van de SAV (onze Duitse zusterorganisatie) waarin werd opgeroepen voor verzet tegen de afdankingen en voor de opbouw van een oppositie binnen de vakbond.

Onze Duitse zusterorganisatie is een solidariteitscampagne begonnen en roept op om te protesteren tegen de afdankingen. De manager van Cinram, John Fitzgeral is per fax bereikbaar op ++49-2404-58111.

Delen: Printen: