Actie tegen repressie tegenover asielzoekers

Op zaterdag 9 oktober werd in Steenokkerzeel actie gevoerd aan het gesloten centrum 127 bis. Dit gesloten centrum voor asielzoekers ligt praktisch vlak onder een startbaan van de luchthaven van Zaventem.

Benjamin Vervondel

De actie was georganiseerd door het Vluchtelingenactiecomité (VAK) om te protesteren tegen de recente razzia’s in telefoonwinkels waarbij illegalen werden opgespoord om hen op te sluiten.

Het machtsvertoon van de politie tegenover de actie was enorm. Er was een wegblokkade, actievoerders werden gefouilleerd,… Er stond verschillende waterkannonnen klaar tegenover de zowat 40 actievoerders. Er werd ons verschillende keren verzocht “rustig” te blijven, voorbijgangers werden aangemaand om niet langs de actie te fietsen omdat dit een “risico” zou vormen…

LSP verdedigt het standpunt dat de multinationals moeten aangepakt worden en niet hun slachtoffers. Het huidig systeem is ervoor verantwoordelijk dat mensen moeten vluchten. Vluchten doe je niet voor je plezier, maar omdat er geen andere uitwegen gezien worden vanuit dit systeem van kinderarbeid, werkloosheid, armoede en miserie. Hiertegen is verzet nodig, en dat op een internationale schaal. Dit verzet moet in een socialistisch perspectief geplaatst worden om wereldwijd op te komen voor een systeem waar niet de winsten van een kleine minderheid centraal staan, maar de behoeften van de overgrote meederheid van de bevolking.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist