Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Na bijzonder geslaagde 8 maart ROSA verder uitbouwen

Het Nieuwsblad

De acties op internationale vrouwendag waren bijzonder geslaagd. Wekenlang voerden we campagne op campussen en aan scholen, maar ook in de wijken en onder collega’s. Die campagne toonde de gevoeligheid van de kwestie van seksisme, de bereidheid tot discussie en ook een groeiend besef van de noodzaak van georganiseerd verzet. De campagne ROSA is er voor diegenen die effectief het verzet willen organiseren: zowel acties als discussie over oorzaken van seksisme en ongelijkheid en uiteraard ook over antwoorden erop.

Komende week zijn er op woensdag en donderdag in verschillende steden bijeenkomsten van ROSA gepland om verdere plannen te maken met de tientallen mensen die op 8 maart hun contactgegevens nalieten. Daarna is de volgende belangrijke afspraak 31 maart. Dan is er de nationale conferentie van ROSA in Brussel. Zie het Facebook evenement op https://www.facebook.com/events/320789138430959

Bestel nu je voorverkoopkaart voor 31 maart. Schrijf je in via dit google document. En koop nu je voorverkoopkaart (3 euro sociaal tarief, 6 euro werkenden, aan de kassa wordt dat 2 euro duurder) door over te schrijven op BE69 0012 2603 9378 van ROSA met vermelding ’31 maart’. Of koop je kaart online en dan ligt die klaar aan de inkom op 31 maart:


inkomkaartBij deze al een oproep voor 8 maart 2019:

Meigroeten

De geloofwaardigheid van de traditionele media is vandaag grotendeels geschonden, zeker bij de jeugd. De kwaliteit is in vrije val (leugens, manipulatie, valse beschuldigingen en andere vervormingen van informatie) en, vooral, de huidige periode kenmerkt zich door het krachtig in vraag stellen van de heersende kapitalistische ideologie en het neoliberale discours. Het vertrouwen in het establishment, haar instellingen en zijn ideologisch steunpunten, waaronder de media, blijft afbrokkelen. Een handvol multinationals controleren de informatie en gebruiken het om hun belangen te verdedigen (op een min of meer subtiele manier). De sociale bewegingen die dit in vraag stellen, al is het maar een onderdeel van het gevestigde systeem, zoals stakingen en betogingen, worden het grootste deel van de tijd genegeerd en zelfs belasterd of gecriminaliseerd.

Wie enkel de gevestigde media volgt, wordt dagelijks overstelpt met propaganda van regering en patronaat. Dit volstaat niet voor wie een kritische houding inneemt en wil opkomen voor een wereld zonder oorlog, uitbuiting, armoede en onveiligheid. ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be bieden een andere kijk die vertrekt vanuit de arbeidersbeweging en het jongerenverzet tegen racisme, seksisme, LGBTQI-fobie, vluchtelingenhaat, klimaatverandering of repressie. Onze media reiken niet enkel argumenten aan om in te gaan tegen de heersende neoliberale logica, maar ook om de internationale solidariteit van arbeiders en jongeren te organiseren en te versterken, en om een strijdsyndicalisme te bevorderen.

Steun de socialistische media!

Om ons maandblad te publiceren en onze website te stofferen hebben we u en uw solidariteit nodig. We rekenen niet op rijke geldschieters, maar op het enthousiasme van onze lezers en sympathisanten. In de eerste plaats, voor zover dat nog niet het geval is, nodigen we u uit een abonnement te nemen op de Linkse Socialist, zodat u iedere maand uw portie antikapitalistische en socialistische analyses kan lezen en tegelijk onze politieke werking ondersteunt.

Naar aanleiding van 1 mei, de internationale dag van de arbeid, vragen we lezers, organisaties, sympathisanten, bevriende handelszaken,… om onze socialistische media te ondersteunen met een meigroet, een strijdbaar bericht of een boodschap aan de lezers van onze krant.

Stuur ons voor 17 april je boodschap met tekst en/of logo naar LSP (redactie@socialisme.be of naar LSP, Hoveniersstraat 45, 1080 Molenbeek). Vermeld ook de grootte van de meigroet die je wil plaatsen.

 TARIEVEN:

  • 1/128e pagina = 15 euro
  • 1/64e pagina = 25 euro
  • 1/32e pagina = 50 euro
  • 1/16e pagina = 100 euro
  • 1/8e pagina = 200 euro

PDF van de oproep voor meigroeten

Warm welkom op actie tegen oorlog in Afrin

Vorig weekend nam LSP deel aan een actie tegen de Turkse invasie in Afrin (Noord Syrië). Onze aanwezigheid op deze actie werd bijzonder hard geapprecieerd door de Koerdische activisten die het voortouw namen. Jammer genoeg staan de Koerden met hun verzet tegen de Turkse invasie vrij geïsoleerd in ons land, zelfs binnen de linkerzijde. Onze aanwezigheid op de actie werd dan ook bijzonder warm verwelkomd. Een woordvoerder mocht spreken we verkochten alle 25 de kranten die we bijhadden onder de aanwezigen. Op 8 maart waren er vervolgens bijzonder talrijke delegaties van Koerden op verschillende marsen tegen seksisme. Deze solidariteit is bijzonder concreet en erg belangrijk.

Print Friendly, PDF & Email