LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Waarom ik lid werd

Ongeveer één jaar geleden zag ik in de cafetaria van mijn campus een affiche van de Actief Linkse Studenten voor een betoging tegen Donald Trump. Hoewel het op de dag van de betoging bijzonder koud was, was mijn nieuwsgierigheid groter. Mijn ongenoegen over waar de maatschappij naartoe gaat, zowel nationaal als internationaal, had zich tot dan toe geuit in individuele discussies, zelfstandige deelnames aan betogingen maar vooral een gevoel van onmacht tegenover ‘het systeem’. Het deed deugd om die avond een aantal gemotiveerde, gelijkgezinde jonge gasten te ontmoeten op de Korenmarkt van Gent. Dat was waar ik onbewust naar op zoek was: een manier om me te organiseren met een breed internationaal platform, dat radicaal breekt met onder andere het spelletje van de traditionele partijpolitiek. Ik raakte erg overtuigd door de aanpak van de LSP, die een zeer activistisch karakter heeft en tegelijk de taak op zich neemt om nieuwkomers zo snel mogelijk te politiseren en hun de tools aan te reiken om een actieve bijdrage te kunnen leveren in de strijd.

Marine, Gent



Nu beschikbaar: ons congresboek

Deze week kwam het boek met de perspectieventekst van ons nationaal congres in december van de drukker. Het boek telt 104 pagina’s en kost 7 euro (met verzending bij: 9 euro). De volledige tekst staat ook online op marxisme.be maar wie het liever op papier leest, kan het dus ook in boekvorm bestellen.

-> Online versie van de tekst

-> Bestel het boek via onze webshop


Protest tegen Francken

Vorig weekend waren we aanwezig op de betoging tegen het asociale asielbeleid van Theo Francken en de rechtse regering. We vormden een delegatie op de betoging en hadden een stand. Onze militanten verkochten 28 exemplaren van ons maandblad en een abonnement. Boris was topverkoper met 11 exemplaren. We haalden ook 240 euro strijdfonds op, voornamelijk met badges. Brune (Brussel) haalde 74 euro op en Irina (Gent) 63.

Foto: Mario

Mars tegen seksisme

Vorig jaar was er in Gent een Mars tegen Seksisme op 8 maart. Er komt dit jaar een nieuwe editie van deze mars in Gent. Daarnaast komen er gelijkaardige initiatieven in Antwerpen en Brussel. Daarnaast nemen we deel aan andere initiatieven in Brussel, Luik, Namen en Bergen. De voorbije dagen is de campagne voor de betoging in Gent gestart, deze week lanceren we ook de Antwerpse mars. We willen hiermee 8 maart als dag van strijd voor vrouwenrechten terug op de agenda zetten. De afgelopen jaren was deze traditie grotendeels verdwenen, met #MeToo en de wereldwijde opgang van strijd rond dit thema is het tijd voor een nieuwe dynamiek.

-> Facebook evenement voor de mars in Gent

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie