Help ons om onze werking en projecten in België en in de wereld te financiëren!

Oproep aan de leden en sympathisanten van de Linkse Socialistische Partij, n.a.v. het Nationaal Congres van december 2017 en de blokkering van de rekeningen door BNP Paribas Fortis

LSP en organisaties en campagnes opgezet door LSP, zoals ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en het Asociaal Beleid) en ALS (Actief Linkse Studenten) voeren een dagelijkse werking van bewustmaking en opbouw van strijdinstrumenten. Dat zijn taken die we ons stellen als onderdeel van een wereldwijde organisatie, het Committee for a Workers’ International (CWI, socialistworld.net), waarvan LSP de Belgische afdeling is.

Die werking vergt heel wat middelen, zowel in België als in de rest van de wereld. We nemen actief deel aan de financiering van onze wereldwijde organisatie (met een maandelijkse bijdrage en giften) en voeren ook verschillende internationale campagnes. Overal ter wereld rekenen we enkel op de middelen die we van onze leden en sympathisanten krijgen. We zijn financieel afhankelijk van de werkenden en jongeren die bereid zijn om ons te steunen: dat is een garantie voor onze financiële en politieke onafhankelijkheid tegenover de kapitalistische klasse.

Oproep tot giften

Ter gelegenheid van ons vormings- en discussieweekend ‘Socialisme 2017’ eind oktober en ons congres van begin december, werd een financiële oproep gelanceerd: we willen 20.000 euro ophalen. Tot nu toe zijn we al erin geslaagd meer dan 15.600 euro aan beloofde giften op te halen!

Deze oproep biedt ons ook de mogelijkheid om op korte termijn een deel van de geleden schade tijdens de blokkering van onze rekeningen door de fout van BNP Paribas Fortis te overbruggen (artikel: BNP Paribas Fortis blokkeerde ten onrechte onze rekeningen). Het overgrote deel van de opgehaalde giften zal dienen om onze opbouw en campagnes op alle continenten van de wereld te ondersteunen. Aan leden van de LSP die het kunnen doen, stellen we ook voor om hun maandelijkse bijdrage te verhogen, om ons te helpen bij ons dagelijks werk.

Elke gift, klein of groot naargelang ieders mogelijkheden, zou een grote hulp zijn om onze werking te financieren. Als je daartoe in staat bent, vragen we je een meer regelmatige steun voor LSP met een maandelijkse doorlopende opdracht. Alle giften en beloftes van giften (te betalen voor eind januari) zijn welkom, ongeacht het bedrag. Elke gift brengt ons dichter bij onze doelstelling en vormt een belangrijke bijdrage aan onze werking.

We nodigen onze leden en sympathisanten uit om aan deze oproep deel te nemen via dit formulier.

Bedankt!

 

* LSP bankrekening: BE86 5230 8092 4650 (BIC TRIOBEBB)
* Link naar het formulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo1owwE_Jh_gdTLm9lBIy3zL_Mx6ED-OFCmpV8oGvDcFI6eg/viewform?c=0&w=1

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie