LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


LSP-congres

Het vijftiende congres van de Linkse Socialistische Partij was erg succesvol. Het kwam snel na ons nationaal vormingsweekend Socialisme 2017 dat in het teken van de 100ste verjaardag van de Russische Revolutie stond. Dit congres vormde een mooi verlengstuk op dat publiek weekend. Dé factor die maakte dat er in oktober 1917 in Rusland een breuk met het kapitalisme tot stand kwam, was namelijk de aanwezigheid van een bewuste politieke formatie. De Bolsjewieken vormden een revolutionaire partij die stond voor een fundamenteel ander systeem: socialisme. Om vandaag aan een gelijkaardige kracht te bouwen, moeten we ons organiseren en de discussie over de staat van het kapitalisme en de strijd ertegen ernstig nemen. Elke grote politieke actie begint met het eerlijk constateren van de situatie. Dat is wat we op het LSP-congres gedaan hebben.

De ernst en het enthousiasme bleken uit verschillende zaken. Er waren 115 aanwezigen op het congres met een mooie mengeling van oudgedienden en nieuwe jongeren. Tijdens de discussies waren er 48 tussenkomsten. De financiële oproep die al gestart was op Socialisme 2017 werd verlengd op dit congres. Hierdoor komen we aan een belofte van 15.600 euro aan giften en 1.160 euro verhogingen (of opstarten) van maandelijkse ledenbijdragen. Op de boekenstand werd voor ongeveer 600 euro aan materiaal verkocht. Zo was er veel interesse in het nieuwe boek van Peter Hadden dat handelt over de periode voor de Troubles in Noord-Ierland.

Het congres krijgt nu nog een vervolg. De politieke tekst is een leidraad voor onze werking en zal zowel online als in boekvorm verschijnen. Leden die niet op het congres waren, zullen we zoveel mogelijk verslag uitbrengen en uiteraard zullen we ongetwijfeld sterk kunnen bouwen op de inzichten en het enthousiasme van dit congres.

Het congres werd geopend met een inleiding over internationale elementen. Deze inleiding werd gedaan door Bart Vandersteene.



Zomerkamp

Het is putje winter. Velen kijken uit naar de zon en de zomer. We hebben goed nieuws voor deze mensen. Je kan je nu al inschrijven voor ons zomerkamp!

Ook dit academiejaar zullen de Actief Linkse Studenten in samenwerking met ROSA en de Linkse Socialistische Partij hun werkingsjaar afsluiten met wat ongetwijfeld opnieuw een heel boeiend zomerkamp wordt.

De campagnes van de ALS, ROSA en LSP draaien momenteel op volle toeren. Deze werden onder anderen voorbereid tijdens de vele discussiegroepen op het zomerkamp 2017. Tijdens ons zomerkamp 2018 zullen we daar zeker op terugkomen en de campagnes van volgend academiejaar plannen.

Verdere info over programma, prijzen, kinderopvang en afspraken volgen binnenkort! Blokkeer de periode alvast in je agenda: vrijdagavond 29 juni tot en met 5 juli.

-> Facebook evenement



Catalaanse betoging

LSP was aanwezig op de Catalaanse betoging van 7 december. We hadden materiaal van Esquerra Revolucionaria, onze zusterorganisatie in Catalonië. Dit werd bijzonder goed onthaald. Alle 80 exemplaren van ‘Militant’, de krant van Esquerra Revolucionaria, vlogen de deur uit. We verkochten ook 19 exemplaren van ‘Lutte Socialiste’ en tientallen badges tegen de Franquistische repressie en voor de vrijlating van de politieke gevangenen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie