Rode Kruis krijgt ongelijk… maar weigert ontslag delegee in te trekken

Zowel voor de Arbeidsrechtbank als het Arbeidshof werd het Rode Kruis in het ongelijk gesteld in een zaak rond het ontslag van delegee Melissa Cowpe. Zie het eerder artikel dat we over dit ontslag publiceerden. 

Na de gerechtelijke uitspraken blijft het Rode Kruis bij dit ontslag. Er wordt voorkeur gegeven aan het betalen van een oprotpremie. De delegee maakte volgens de directie een fout door al te veel bekommerd te zijn om het lot van asielzoekers. Voor een personeelslid van een asielcentrum lijkt ons dat net een positief punt, maar de politieke context van een rechtse regering deed de directie van het Rode Kruis besluiten dat dit een kritiek op de regering inhoudt. Eigenlijk wel straf dat het Rode Kruis de harde opstelling van de rechtse regering zomaar achterna loopt.

Het Rode Kruis bevestigt dit nu door het ontslag van Melissa niet in te trekken. Dat de rechter zowel in eerste aanleg als in hoger beroep besliste dat dit ontslag onterecht was, maakt voor het Rode Kruis niet uit. Er wordt nog liever geld besteed aan een oprotpremie. Wij denken dat dit een ongehoorde verspilling van middelen is om een bijzonder asociale maatregel door te voeren. De rechters oordeelden dat het ontslag onterecht is, dus zou het logisch zijn dat Melissa gewoon terug aan de slag kan. Een verplichte reïntegratie na een onterecht ontslag is echter niet wettelijk afdwingbaar in ons land.

Er is een petitie gelanceerd om te eisen dat Melissa meteen haar job terugkrijgt.

-> Teken de petitie

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie