Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Geslaagde betoging mensen-zonder-papieren

De betoging van mensen-zonder-papieren afgelopen zondag was bijzonder succesvol. Er werd gehoopt op 1.000 aanwezigen, maar het waren er zeker vijf keer zoveel. De actie was belangrijk, leden van LSP in de beweging van mensen-zonder-papieren hadden al het mogelijke gedaan om tot deze betoging te komen en om er een succes van te maken. Na de aanhoudende aanvallen van deze regering, met Francken op kop, tegen de mensen-zonder-papieren en hun voortrekkers, was dit een eerste actie die de beweging terug op de agenda zet.

We vormden tijdens de betoging een delegatie en hadden ook militanten die politiek materiaal verkochten. Ondanks het slechte weer slaagden we erin om 42 exemplaren van ons maandblad en een jaarabonnement te verkopen. Daarnaast haalden we 54 euro financiële steun op.

Video vanop de betoging:

Betoging tegen geweld op vrouwen: 25 november in Brussel

De betoging van komende zaterdag is bijzonder actueel. De afgelopen dagen kon je geen krant openen zonder artikels over de zaak-De Pauw. Ongewenste intimiteiten, pesterijen en seksueel geweld zijn een enorm probleem. Actieve strijd hiertegen is nodig. De betoging van 25 november is daar een onderdeel van. De campagne ROSA mobiliseert actief voor de betoging en zal er een blok vormen. Doe mee!

-> Facebook evenement ‘Met ROSA naar de betoging’