Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Vakbondsbetoging voor een sociaal Europa

Woensdag waren we met een ploeg van LSP, waaronder heel wat delegees, aanwezig op de betoging van het vakbondsfront voor een sociaal Europa. We hadden een stand op het begin en het einde van de betoging. We kwamen vooral met onze krant tussen en verkochten er 33 exemplaren van. Daarnaast ook één jaarabonnement. Verder verkochten we voor ongeveer 30 euro aan badges en ander strijdfondsmateriaal. Er zijn nog betogingen gepland tegen het rechtse beleid en dit op 21 november in Luik en 12 december in Brussel.

Campagne voor de betoging van 25 november

Woensdag voerden scholieren van de campagne ROSA in Gent campagne naar de betoging van 25 november. Mai zei: “Vandaag hebben we met de Gentse scholieren een eerste succesvolle campagne gehad aan de korenmarkt. We legden er de link tussen het geweld op vrouwen en een ziek systeem: het kapitalistische systeem waarin vrouwen als inferieur worden gezien en waarbij het lichaam van vrouwen een handelswaar of een lustobject wordt.”

Nieuw boek van Peter Hadden

Peter Hadden was een voortrekker van onze internationale werking en meer specifiek van onze afdeling in Noord-Ierland. Hij overleed in 2010 aan een ziekte. Vanaf eind jaren 1970 was hij toonaangevend in het uitwerken van een marxistische benadering van de nationale kwestie in Noord-Ierland. Zijn boeken over de ‘Troubles’ zijn vandaag moeilijk te vinden, maar blijven de moeite. Voor zijn dood werkte hij aan een boek over de periode voor de Troubles en Bloody Sunday. Wat ging vooraf aan dit sectair en gewelddadig opbod? En vooral: hoe had het kunnen vermeden worden? Dit boek is nu afgewerkt en is eind deze maand ook in België verkrijgbaar. Het telt 400 pagina’s. De prijs zal wellicht rond de 12 euro zijn + verzendingskosten. Wil je zeker zijn van je exemplaar? Bestel het dan nu al via redactie@socialisme.be.

Geweigerde stortingen

Van 26 oktober tot en met 2 november waren onze bankrekeningen op naam van LSP en van Socialist Press geblokkeerd door BNP Paribas. Dit omwille van een administratieve fout bij de bank. We vragen wie tussen die dagen probeerde te storten maar het geld terugkreeg met de melding ‘storting geweigerd’ om opnieuw te storten. Momenteel zijn onze rekeningen beschikbaar. Dit geldt zowel voor steun aan de partij als voor onze publicaties (abonnementen, kranten, boeken, …). We hebben hier geld door verloren dat broodnodig is voor onze werking, aarzel niet om wat extra te geven als steun!

Tegelijk hebben we nieuwe rekeningen geopend. Hierbij alvast de nieuwe rekeningnummers:

  • LSP/PSL: BE86523080924650
  • Socialist Press: BE31523080925155

Gent 23 november. Meeting: Handen af van onze openbare diensten!

Van 19u30 tot 21u30 – vier getuigen vertellen over de dramatische impact van de besparingen en de privatisering in hun openbare dienst

Egmont Ruelens – ging tijdens z’n opleiding tot arts werken als buschauffeur en schreef recent het boek ‘Dokter aan het stuur’

Mirre – werkt als treinbegeleidster en is afgevaardigde voor ACOD bij de NMBS

Evert Persoons – is secretaris bij de BBTK voor de Social Profit en volgt het dossier van de rust-en verzorgingscentra op de voet

Emilie – werkt in het hoger onderwijs, is afgevaardigde bij ACOD-Overheidsdiensten en coördinatrice van de ROSA campagne in Gent

Vanaf 18u – etentje (Russische maaltijdsoep) tvv Mars tegen Seksisme 2018. inschrijven voor maaltijd kan op gent@socialisme.be (8 euro / 5 euro sociaal tarief)