LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Staking 10/10

Militanten van LSP hebben er alles aan gedaan om niettegenstaande de omstandigheden van de staking van 10 oktober er toch een succes van te maken. Er werd geduldig geargumenteerd op de werkvloer en de steun werd opgebouwd, onder meer met de stickers ‘Ik ben solidair’ die door de strijdbare spoormensen van Libre Parcours werden gelanceerd. Op de stakingsdag zelf kwamen we tussen aan heel wat stakersposten en acties waar ons materiaal goed onthaald werd. Ons maandblad bracht twee pagina’s met stukjes geschreven door personeelsleden uit de publieke sector. Een volledig overzicht van de resultaten van onze interventies hebben we nog niet. Maar bijvoorbeeld in Luik verkochten we 26 exemplaren van ons maandblad en maakten we 4 abonnementen. Ook op internet hadden deze stukjes ‘stakers aan het woord’ heel wat succes. Het is de taak van een linkse organisatie als LSP om niet alleen de acties in woorden te steunen, maar ook concreet mee te bouwen en initiatieven te nemen om deze te versterken.


Volgend weekend: Socialisme 2017

Het wordt politiek gezien een prachtig weekend. Op 21 en 22 oktober is er Socialisme 2017 in De Kriekelaar in Schaarbeek. Onder de sprekers Iers parlementslid Ruth Coppinger die momenteel een belangrijke rol speelt in de strijd voor het recht op abortus in dat land, maar ook Ana Garcia van de Sindicato de Estudiantes in Spanje. Met een 200-tal aanwezigen wordt het ook een druk bijgewoond weekend. Zorg dat je er zelf ook bij bent!


Bestel je ticket





Programma Socialisme 2017

Hierbij een overzicht van het programma van Socialisme 2017 met enkele last-minute aanpassingen. Na het positieve antwoord van Lutte Ouvrière om een werkgroep te organiseren, kwamen er ook positieve antwoorden van SAP-Antikapitalisten en de Humanistische Partij.



Novembereditie ‘De Linkse Socialist’ vervroegd

Op Socialisme 2017 zal de novembereditie van ‘De Linkse Socialist’ al beschikbaar zijn. We hebben ervoor gekozen om het productieweekend dat normaal in hetzelfde weekend als Socialisme 2017 was gevallen met een week te vervroegen. De abonnementen worden op maandag 23 oktober verstuurd.



Actief Linkse Student in La Libre over Che

Deze week in La Libre: twee pagina’s over Che Guevara waarbij een liberale en een marxistische student geïnterviewd werden. De marxistische student was Julien Englebert van de Actief Linkse Studenten. Hier kan je het artikel lezen.



Herdenking Che in Gent

In Gent organiseerden de Actief Linkse Studenten woensdag een meeting over Cuba. Naast een spreker van LSP was er ook een spreker van ICS (Cubanismo.be).

Een dag eerder was er ook een ALS-meeting over de situatie in Catalonië. Daarop waren er een 40-tal aanwezigen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie