Brugse Poort: nutteloze machtsontplooiing

Deze morgen is er sinds 6u een ware machtsontplooiing aan de gang in de Brugse Poort. Personeel van het stadsontwikkelingsbedrijf en van de elektriciteitsvoorziening worden begeleid door overvalwagens en tientallen politie-agenten. Zonder voorafgaande aankondiging worden de nutsvoorzieningen afgesloten van 28 woningen. Daarnaast wordt er aangekondigd dat tegen 1 december alle bewoners de woningen moeten verlaten, aangezien er in januari zou overgegaan worden tot de sloop van de woningen.

Bart Vandersteene

Stadsbestuur kan facturen niet betalen?

Waarom sluit de Stad de nutsvoorzieningen vandaag af als de bewoning in december dient worden gestopt. Het stadsbestuur argumenteert dat de gezinnen van mensen zonder papieren die vandaag een aantal van de huizen bewonen hun rekeningen niet betalen. Aangezien de Stad eigenaar is van de woningen belanden de facturen bij hen. De vraag is hoe hoog de factuur zal zijn van deze machtsontplooing.

Had het stadsbestuur verwittigt dat binnen enkele maanden er wordt overgegaan tot sloop dan waren deze gezinnen vrijwillig vertrokken. Nu worden ze van de ene dag geconfronteerd met het afsluiten van de nutsvoorzieningen. Deze onnodige daad is het zoveelste voorval waarbij het stadsbestuur haar ware gezicht toont in het project Zuurstof voor de Brugse Poort. Repressie, dwang en dreigementen zijn hun methodes in de plaats van echte woningkansen voor de bewoners.

Burgemeester Beke blijkt niet te willen onderhandelen. Gezinnen met kinderen worden zonder elektriciteit, gas en water gezet.

Delen: Printen: