Turnhout: enkele reacties van betogers

Op zaterdag betoogden zo’n 200 jongeren en arbeiders door de straten van Turnhout om te protesteren tegen fascistisch geweld. Op de betoging vroegen we een aantal aanwezigen wat ze van de actie vonden.

Jon Sneyers

Een student uit Geel zei: "Deze betoging is een goed initiatief van Blokbuster/LSP. Ook ons jeugdhuis in Geel heeft opgeroepen om aan deze betoging mee te doen. Gezien de situatie in Turnhout was dit echt nodig, om het zelfvertrouwen van de skinheads te breken en hun terreur te stoppen."

Dat de campagne in de wijken succesvol werd, bleek ook uit de aanwezigheid van een aantal wijkbewoners. Een vrouw zei ons: "LSP was bij een collega van mij aan de deur geweest om de betoging aan te kondigen. Ik vind het belangrijk om het signaal te geven dat wij, de Turnhoutse wijkbewoners, het niet pikken dat een bende skinheads onze buurten onveilig maakt. Er zouden meer betogingen zoals deze georganiseerd moeten worden, met nog meer volk."

Twee jongeren waren speciaal vanuit het nabije Nederland gekomen om mee te betogen. Eén van hen zei: "Ik vind dat de betoging goed georganiseerd is en vooral dat de politieke inhoud van het pamflet en de slogans correct is. Dit is één van de enige manieren om de gevaarlijke opmars van extreem-rechts te stoppen."

Er waren ook een aantal migranten uit Turnhout. Een truckchauffeur van Marokkaanse afkomst zei: "Ik zag toevallig de betoging voorbijkomen. Ik steun altijd linkse initiatieven en ben direct mee komen betogen. De traditionele partijen zoals sp.a en Groen zijn in woorden nog wel links, maar in daden al lang niet meer. Het is goed dat er een partij is zoals de LSP die écht links is en haar idealen niet uit opportunisme overboord gooit."

Ook jouw reacties op de betoging zijn welkom. Laat ons via lsp_mas@hotmail.com weten wat jij vond van de betoging.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist