Spontane staking bij De Post in Brussel 1

Op woensdagavond is een spontane staking begonnen bij de nachtdienst bij De Post in Brussel 1. Ook in Brussel zou de invoering van de georoute leiden tot zware besparingen op vlak van diensten. De postmannen en -vrouwen nemen dit niet en gingen spontaan in staking. Vanaf 22u45 stond er een stakingspikket.

De invoering van de Georoute zou in Brussel 1 leiden tot het verdwijnen van 60 dagdiensten en 77 nachtdiensten. Dat zijn voorlopige cijfers, maar het is duidelijk dat er sprake is van een radicale besparingsoperatie waarbij Georoute gebruikt wordt om de werknemers het mes op de keel te zetten.

De staking begon spontaan in Brussel 1. In Brussel 3 werd eerder reeds begonnen met een staking. Volgens de eerste berichten van onze kameraden ter plekke zijn een 70-tal werknemers in staking gegaan. Er is nog geen officiële steun van de verantwoordelijken van de vakbond in Brussel 3.

Deze spontane actie geeft aan hoe diep het ongenoegen zit. Na de eerdere acties in Gent, Antwerpen, Vilvoorde en andere Brusselse en Waalse kantoren, is het duidelijk dat er dringend nood is aan een nationaal actieplan tegen de harde besparingen bij De Post!

Meer info volgt.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie