BLOG. Kort en Krachtig

We publiceren elke zaterdag enkele korte nieuwsberichtjes of teksten die verschenen op diverse linkse blogs. Het gaat om opvallende nieuwtjes of feiten die ons waren bijgebleven.


Bonussen zijn terug

De bankiers roepen het einde van de recessie uit. Dat doen ze blijkbaar op basis van de eigen toplonen en bonussen. Op dat vlak is de recessie effectief ten einde. De lonen en bonussen die de 38 grootste Amerikaanse financiële instellingen in 2009 uitbetaalden aan hun top bedragen zowat 145 miljard euro. Dat is 18% meer dan het jaar ervoor.


Bracke en Morel

Het is ons niet duidelijk wat de VRT in Morel heeft gezien. De furie van het Belang kreeg er een eigen blog en mocht ook opdraven voor het programma “Bracke op vrijdag”. Blijkbaar hopen sommigen dat Morel een gematigde versie van het VB voorstaat en daarom moet worden gepromoot? Of is het omdat Morel blijkbaar een verleden heeft op de televisie? Bracke bracht namelijk opvallende beelden van Morel die als figurant opdraafde bij Bart De Pauw en Rob Vanoudenhoven. (Hier kan je de beelden op Youtube zien). Benieuwd wat Alexandra Colen daarvan dacht en of Frank Vanhecke dan toch niet enigszins jaloers is op De Pauw en Vanoudenhoven.


Haïti: VS stuurt leger, Cuba dokters

Wij hebben onze bedenkingen bij een aantal tekortkomingen van het regime in Cuba, maar erkennen tegelijk ook de sociale verworvenheden die er ontegensprekelijk zijn in dit land. Het verschil in benadering tussen Cuba en de VS blijkt ook nu weer met betrekking tot Haïti. Terwijl de VS soldaten stuurt om het land over te nemen, stuurt Cuba dokters. Waarmee zou de lokale bevolking van Haïti het meeste gediend zijn?


IMF waarschuwt voor tweede recessie

Dominique Strauss-Kahn (IMF) waarschuwde deze week voor een tweede recessie, een zogenaamde “double dip”. Hij stelde dat er sprake is van economisch herstel, maar “erg breekbaar” herstel. Hij waarschuwde dat het afbouwen van overheidsmaatregelen om de economie te stimuleren niet te vroeg mogen worden doorgevoerd. Zoniet dreigt een dubbele dip. Op de vraag wanneer de overheidsmaatregelen dan wel moeten worden afgebouwd, antwoordde de Belgische econoom De Grauwe: “De economie laat zich niet voorspellen.” Hij voegde er nog aan toe: “Een jaar geleden waren we te pessimistisch, nu zijn we misschien te optimistisch. Ach, in de economie wordt euforie altijd afgewisseld met depressie, net als in het echte leven dus.”


Veroordeelde skinhead pleegt zelfmoord


Dieter S. werd veroordeeld wegens zijn aandeel in de aanval op een gekleurde man en een vriend van die man aan een neo-nazistisch skinheadcafé in Brugge. Na het horen van de uitspraak pleegde Dieter S zelfmoord. De straf zou hem steeds blijven achtervolgen, dacht hij. Hierop zag hij geen uitweg meer. Dieter S was actief in de kringen van Blood&Honour in het Brugse en trad met verschillende groepen op voor deze neo-nazi’s. Hij was zelf erg actief betrokken bij de werking van Blood&Honour. Wij vinden dat de rechtbank in Brugge terecht is opgetreden tegen het geweld van neo-nazi’s. Het maakt duidelijk dat dit geweld niet wordt aanvaard. Actieve neo-nazi’s moeten lessen trekken uit wat met Dieter S is gebeurd en afstand nemen van de gewelddadige neo-nazi scène.


13 februari: grote anti-fascistische mobilisatie in Duitsland

Op 13 februari vindt in het Oost-Duitse Dresden een grote anti-fascistische betoging plaats om te protesteren tegen een optocht van neo-nazi’s. Onze Duitse kameraden mobiliseren eveneens voor deze betoging en zullen er een eigen blok vormen met hun socialistische leuzen en standpunten. De anti-fascistische betoging wordt ook ondersteund door de partij Die Linke. Blokbuster veroordeelt het optreden van de Duitse politieke politie die gisteren met groot machtsvertoon is binnengevallen in het lokale secretariaat van Die Linke in Dresden en daarbij duizenden affiches voor de anti-fascistische optocht van 13 februari en een aantal computers in beslag heeft genomen.


Obama de sprekende marionet van het VS-kapitalisme en imperialisme

De kijk van Etienne

Bij iedere speech die hij geeft, wordt hij grondig voorbereid (met of zonder tekst) om te zeggen wat het publiek graag wil horen. Maar het wordt stilaan duidelijker: mooie lange speeches (woorden) zullen geen CHANGE geven aan de werkende Amerikaan. Obama vertegenwoordigt de blanke macht met een zwart gezicht.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie

Verwante artikels:

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig

Kort & Krachtig