Braziliaanse vakbondsmilitanten van AB Inbev solidair met acties in België

Enkele Braziliaanse vakbondsmilitanten waaronder leden van de Braziliaanse zusterorganisatie stelden een solidariteitsmotie op met de arbeiders van Inbev in ons land. Ze zullen het nieuws van de acties ook verder verspreiden onder hun collega’s om te bouwen aan internationale solidariteit. We publiceren een vertaling van hun solidariteitsmotie en maken dit ook over aan het stakingspiket in Leuven en Jupille.

Motie van steun voor de staking van de arbeiders van de drie fabrieken van AB Inbev in België

Wij, militanten en leden van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk van AmBev Brazilië verklaren ons solidair met de beweging voor het behoud van de 300 arbeidsplaatsen van onze ontslagen kameraden, door AB INBEV in België. We ondersteunen dan ook onvoorwaardelijk de terechte staking van onze collega’s.

Hier in de productie-eenheid van Jacarei, in Sao Paulo, zullen we het nieuws van deze staking verspreiden en de arbeiders oproepen zich solidair te verklaren met de strijd in de Belgische productie-eenheden.

Uiteindelijk zijn de patroons die de arbeiders ontslaan en verder uitbuiten in België dezelfde als diegenen die miserabele salarissen uitbetalen in Brazilië, terwijl ze ons ondraaglijke uren opleggen, de arbeidstijd flexibiliseren via een ‘urenbank’ en ons via slechte werkomstandigheden, gebrek aan hygiëne en veiligheid zelfs de dood injagen.

Als militanten en delegees verklaren we ons solidair en zullen we steun zoeken bij de vakbondsdelegaties en CPBW’s van de andere fabrieken van Ambev in Brazilië, zodat deze beweging op een overwinning uitdraait.

We EISEN de onmiddellijke intrekking van alle 300 ontslagen. Leve de staking van onze kameraden bij INBEV in België! Leve de Eenheid van de werknemers! Tot de overwinning kameraden!

Ondertekenen deze motie:

  • Joaquim Aristeu “BOCA”, Arbeider bij Ambev sinds 22 jaar en bestuurslid bij de vakbond Conlutas, voor de staat van Sao Paulo
  • Joaquim do Bandeira Branca, Vice-voorzitter van het Comité voor Veiligheid en Preventie op het Werk van Ambev in JACAREI
  • Leonardo Pequeno, Benedito Mota, Alexandre Negrão, verkozen leden van het Comité voor Veiligheid en Preventie op het Werk van Ambev, Jacarei, Sao Paulo, Brazilië
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie