De zomer van socialisme.be

De zomer is traditioneel een periode met minder politieke actualiteit. De traditionele politici kunnen uitrusten na een periode van inhoudsloze verkiezingen en kunnen vanuit hun vakantieverblijven nadenken hoe ze de komende maanden de werklozen zullen aanpakken, hoe ze ons een 40-urenweek willen laten slikken, hoe op onze kap kan bespaard worden,… Intussen worden jongeren deze zomer alvast erg duidelijk met de realiteit van dit systeem geconfronteerd: velen worden tewerkgesteld in laagbetaalde interimjobs, om naar een festival te gaan moeten tientallen euro’s neergeteld worden,…

Redenen genoeg om ook in de zomerperiode niet bij de pakken te blijven zitten. Met de Linkse Socialistische Partij zullen we alvast erg actief zijn deze zomer. Militanten trekken naar tal van festivals om er tussen te komen met een anti-racistische campagne. We voeren campagne tegen racisme en tegen het Blok, maar ook tegen het asociale beleid. Daarbij willen we de idee van een ‘Jongerenmars voor werk en tegen racisme’ centraal stellen. In de loop van de komende week zullen we over jongeren en werkloosheid, jongeren en politiek,… een reeks artikels publiceren als eerste deel van onze zomerdossiers.

Gedurende de volledige zomervakantie zullen we iedere week rond een bepaald thema artikels publiceren op deze website. We beginnen met de rol van jongeren en hoe jongeren geconfronteerd worden met dit systeem. Daarna komen nog verschillende andere thema’s aan bod. Zo plannen we een reeks over extreem-rechts in Europa, zal er een reeks zijn met artikels rond de rol van de vrouw in de maatschappij, een reeks over imperialisme en oorlog,…

Telkens willen we daarbij ook wat meer theoretische achtergrondartikels aanbieden en een aantal klassieke werken van Marx, Engels, Lenin en Trotski. Daarmee willen we onze lezers sterker wapenen in de strijd voor een socialistisch alternatief.

Uiteraard zullen we tussendoor gewoon blijven berichtgeving brengen van de politieke en sociale actualiteit in België en op internationaal vlak.

Je merkt het, ook deze zomer blijft het de moeite om www.socialisme.be te blijven volgen!

Delen: Printen: