Home / algemeen / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Solidariteit met staking 10 oktober opbouwen

De staking van 10 oktober in de publieke sector is nodig. Na alle maatregelen die de gewone werkenden, uitkeringstrekkers, gepensioneerden, … treffen, blijft deze regering in de aanval gaan. Het Zomerakkoord is er slechts het meest recente voorbeeld van. Ondertussen heeft een jarenlang besparingsbeleid verregaande gevolgen wat sociale afbraak betreft. Redenen om in actie te gaan, zijn er meer dan genoeg. Spijtig genoeg wordt de actie van 10 oktober niet bepaald krachtig op gang getrokken met militantenvergaderingen om over de actie te beslissen, personeelsvergaderingen om het te concretiseren, informatiecampagnes om te bouwen en solidariteitscampagnes om het potentieel van brede steun te realiseren. De regering wil solidariteit ondermijnen en voor het eerst laat ze de ‘gijzelingsretoriek’ niet meer aan de broodschrijvers van de gevestigde media over: Charles Michel nam het g-woord zelf in de mond. Tegelijk waarschuwde hij vanuit Walibi voor het rode gevaar. Wij steunen initiatieven om van onderuit de solidariteit te organiseren. Libre Parcours, een netwerk van strijdbare syndicalisten in het openbaar vervoer, lanceert een sticker om solidariteit te tonen. Deze stickers zijn via onze redactie te verkrijgen aan een vrije bijdrage. Je kan het ook digitaal delen natuurlijk (gebruik de tweede afbeelding hiervoor: opslaan op je computer en plaatsen op sociale media!)

Start nieuwe academiejaar aan de ULB

De eerste unief waar het nieuwe academiejaar start, is traditioneel de ULB in Brussel. We namen deel aan de stand van de campagne ROSA en de Actief Linkse Studenten. Een hoofdpunt is de campagne voor een betoging rond vrouwenrechten. We zullen op 28 september een delegatie tegen seksisme vormen die van de ULB en de VUB vertrekt naar een betoging in de Europese wijk voor het recht op abortus.

Socialisme 2017

De mobilisatiecampagne naar Socialisme 2017 draait op volle toeren. Koop vandaag nog je voorverkoopkaart – we willen zoveel mogelijk via voorverkoop werken. Je kan overschrijven of deze knop gebruiken:


Bestel je ticketAan het programma wordt nog een extra werkgroep toegevoegd. Onze uitnodiging aan linkse organisaties om als onderdeel van Socialisme 2017 zelf een werkgroep met thema naar eigen keuze te houden, werd eerder al beantwoord door Lutte Ouvrière. Nu heeft ook de Parti Humaniste bevestigt. Het online programma op onze Socialisme 2017 pagina wordt zo snel mogelijk aangepast met het thema van de werkgroep.

>>> Onze pagina ‘Socialisme 2017’