Antwerpen: betoging tegen feestverbod op het Coninckplein

Vandaag betoogden een 100-tal Belgen en migranten door de straten van Antwerpen om te protesteren tegen een feestverbod op het Coninckplein. Op dat plein wilden lokale bewoners, waaronder heel wat mensen van Afrikaanse afkomst, een eigen feest organiseren. Dit werd hen verboden door het stadsbestuur dat blijkbaar enkel aandacht heeft voor prestigeprojecten en alles wat niet in dat kader past de mond wil snoeren.

Hierop organiseerden de bewoners samen met organisaties als Attac een lokale betoging om te protesteren tegen het stadsbestuur. Een kleine 100 mensen nam deel aan de actie en trokken van het Coninckplein naar het stadhuis om te vervolgen naar Sint-Andries waar een lokaal feest wel toegelaten was. Dat feest werd vervoegd door de betogers. Tevens werd met de betoging geprotesteerd tegen racisme.

Een kleine delegatie van de Linkse Socialistische Partij en Blokbuster nam deel aan de actie omdat we het belangrijk vinden dat de bevolking zich lokaal organiseert en de mogelijkheden krijgt om eigen activiteiten in de wijk te organiseren.

Enkele foto’s:

Delen: Printen: