Vooruitgang voor Socialist Party bij lokale verkiezingen in Engeland en Wales

Gisteren waren in Groot-Brittannië verkiezingen voor het Europees parlement. Tegelijk waren er in Engeland en Wales een aantal lokale verkiezingen. De Socialist Party kwam enkel op met de lokale verkiezingen omdat daar het gemakkelijkst goede resultaten kunnen behaald worden. Onze kandidaten behaalden goede uitslagen, in vergelijking met vorige verkiezingen (vorig jaar in mei) behalen we overal iets meer stemmen. Geen spectaculaire vooruitgang, maar wel een bevestiging en lichte vooruitgang. Niet alle resultaten zijn al binnen, maar hieronder publiceren we er alvast een aantal. In een aantal gevallen is het onmogelijk om nu al percentages weer te geven aangezien er soms drie of vier kandidaten moesten verkozen worden en iedereen drie of vier keer mocht stemmen.

Coventry (West Midlands)

In Coventry stond voor onze partij heel wat op het spel. Alle drie onze gemeenteraadsleden moesten er herverkozen worden. We hadden kandidaten in tal van districten van de stad. Onze resultaten: 284 stemmen in Holbrook (Michael Holton), 446 stemmen in Sherbourne (Jason Toynbee), 220 stemmen in Radford (Fran Flint), 527 stemmen in Henley (Paul Hunt), 348 stemmen in Woodlands (Jonathan Morley), 561 stemmen in Lower Stoke (Jan Ashwell), 423 stemmen in Binley & Willenhall (David Runnals), 332 stemmen in Foleshill (Jim Hensman), 563 stemmen in Whoberley (Mark Power), 424 stemmen in Westwood (James Donnelly).

In Coventry St. Michaels werden de grenzen van het district aangepast waardoor een rijkere wijk erbij kwam. Dit maakte het moeilijker in deze campagne, maar toch haalden we een goed resultaat met 43,06% van de uitgebrachte stemmen op kandidaten van onze partij! Op 16 stemmen na behaalden we er alle drie de zetels… Voorlopig verliezen we er dus 1 zetel, maar ongetwijfeld halen we die bij volgende tussentijdse verkiezingen terug. Hieronder zie je de resultaten:

Coventry St. Michaels

Dave Nellist (Socialist Party): 1.586 stemmen (*)

Karen Mc Kay (Socialist Party): 1.449 stemmen (*)

Solly Bhyat (Labour): 1.217 stemmen (*)

Rob Windsor (Socialist Party): 1.201 stemmen

James O’Boyle (Labour): 1.201 stemmen

Steven Thomas (Labour): 1.118 stemmen

Duncan Flynn (Conservative): 469 stemmen

Mary Taylor (Conservative): 436 stemmen

Ian Holmes (Liberal Democrat): 409 stemmen

Faye Langston (Liberal Democrat): 391 stemmen

Jane Westerman (Conservative): 361 stemmen

Stoke on Trent (West Midlands)

In het district ‘Abbey Green’ staan de neo-fascisten van de BNP sterk. We beslisten hierop om ook een kandidaat naar voor te brengen. De zetel werd gewonnen door Labour. De BNP haalde 653 stemmen (25%), terwijl Steve Pugh van de Socialist Party 312 stemmen kreeg (12%).

In een ander district in Stoke on Trent behaalde onze partij 87 stemmen (3,5%).

Birmingham (West Midlands)

In Birmingham Northfield haalden Clive Walder, Dave Salt en Louise Houldey respectievelijk 113, 154 en 242 stemmen.

Bootle, Sefton Council (Merseyside, North West)

In het district Netherton & Orrell moesten drie zetels verkozen worden. Labour won de drie zetels telkens met net iets meer dan 1.700 stemmen. Wij hadden drie kandidaten: Peter Glover, Marie Savin en Michael Brierley. Die haalden respectievelijk 706 stemmen (ongeveer 10%), 537 stemmen (7,5%) en 485 stemmen (7%). Vorig jaar behaalde Pete Glover in dit district 672 stemmen.

Newcastle (North East)

In het district Byker kwam Bill Hopwood op voor de Socialist Party. Met 378 stemmen liet hij de conservatieven achter zich. Ook de BNP kwam er pas achter de Socialist Party. De BNP haalde 296 stemmen, ondanks het feit dat het Noorden van Engeland hun sterkste regio is.

In Newcastle South Heaton behaalde Cathy Collins 195 stemmen.

Cardiff (Wales)

In het district Pentywn behaalde onze kandidaat 139 stemmen (Steve Williams). In het district Splot kregen Dave Bartlett, Katrine Williams en Alex Gounelas respectievelijk 76 (2,5%), 57 (1,9%) en 52 stemmen (1,7%)

Swansea (Wales)

In het district Castle waren er kandidaten van de Socialist Party. Opvallend is de winst voor de Liberal Democrats die alle vier de zetels in Pentywn binnenhalen. Onze kandidaten behaalden 258 stemmen (Alec Thraves, Castle) en 227 stemmen (Rob Williams, Castle). Dat is 10% en 8,8%.

Southampton (Southern)

In het district Bevois kwam Nick Chaffey op en haalde 189 stemmen (7,7%).

Stevenage (Eastern)

In Stevenage, ten noorden van Londen, behaalde Steve Glennon van de Socialist Party in het district Bedwell 119 stemmen (7%).

Leeds (Yorkshire)

De Socialist Party had twee kandidaten in het district Beeston & Holbeck. Dave Jones en Kevin Wilson behaalden respectievelijk 177 en 179 stemmen. Elders in de stad steunden we onafhankelijke linkse kandidaten van de ‘Alliance for Green Socialism’ dat ook meedeed met de Europese verkiezingen in Yorkshire.

Sheffield (Yorkshire)

In Sheffield Arbourthorne haalde Cyril Terence 253 stemmen (5,5%)

Huddersfield (Yorkshire)

In Huddersfield Newsome waren Jean Goodison, Mike Forster en Julie McKinley kandidaat. Die haalden respectievelijk 245, 101 en 100 stemmen. Dit is zowat 3%.

Wakefield (Yorkshire)

In Wakefield East was Mick Griffiths kandidaat. In Wakefield North Rob Crab, Diana Shepherd en Adrian O Malley. Mick Griffiths haalde 436 stemmen (10%). De andere kandidaten kregen respectievelijk 351, 297 en 222 stemmen (6,6%)

Pontrefact (Yorkshire)

In Pontrefact North was John Gill kandidaat. Hij haalde 232 stemmen (6,2%)

Doncaster (Yorkshire)

In Doncaster Thorne was Mary Jackson kandidaat. Zij haalde 375 stemmen (8,6%)

Lincoln (East Midlands)

In Birchwood (Lincoln) behaalde Ryan Haywood van de Socialist Party 329 stemmen, wat een mooi percentage van 15,5% betekent.

Swindon (South West)

Jean Walker behaalt in Moreden (Swindon) 105 stemmen (4,7%).

Gloucester (South West)

In Gloucester Barton en Treadworth haalde John Ewers 68 stemmen (3%)

Londen

Voor de Londense Raad behaalde gemeenteraadslid Ian Page in Greenwich en Lewisham 2.825 stemmen (2,44%)

Lewisham (Londen)

Bij een tussentijdse gemeenteraadsverkiezing in Lewisham Evely kreeg Jess Leech van de Socialist Party 374 stemmen (12,9%)

Delen: Printen: