LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Internationale meeting over 100 jaar Russische Revolutie

Volgende week is er een internationale meeting in Barcelona. Deze meeting kadert in de zomerschool van het CWI waar we vanuit België een delegatie van een 30-tal leden naartoe afvaardigen. Op 19 juli wordt in Barcelona een publieke meeting gehouden om de 100ste verjaardag van de Russische Revolutie te vieren. 19 juli is ook de verjaardag van de staatsgreep van Franco die gevolgd werd door een massale opstand van de bevolking in Spanje.

Onder de sprekers: Kshama Sawant, socialistisch gemeenteraadslid in Seattle, Paul Murphy, socialistisch parlementslid in Ierland, Ana Garcia van de Spaanse studentenvakbond, Peter Taaffe van de Socialist Party en Juan Ignacio Ramos van Izquierda Revolucionaria.



Succesvolle BBQ in Keerbergen

Christophe

De jaarlijkse BBQ van LSP Keerbergen was zeer succesvol. Er zijn 47 personen (kinderen niet meegeteld) gekomen. Er is goed gegeten geweest. Met dank aan Hélène voor het zeer uitgebreide groentenbuffet, Richelie voor de sushi en Vytte voor de taart. Tijdens en na het eten werd goed gebabbeld over politieke en sociale thema’s. We hebben zo’n 500€ “winst” voor de LSP gemaakt mede dankzij vele gulle giften bovenop de prijs van de BBQ. Er waren zelfs giften van mensen die niet aanwezig konden zijn! Dat we het record van 65 niet gebroken hebben heeft te maken met de datum van de BBQ: er was een betoging in Brussel, verschillende mensen waren met verlof en anderen bezochten ergens een festival. Desondanks de afwezigen waren er toch vele nieuwe gezichten op de BBQ. Dit toont aan dat “Consequent Links” het vertrouwen en de steun geniet!



Strijdfonds: streefdoel vorig kwartaal behaald, nu ook in de zomer!

In het tweede kwartaal van dit jaar (april-mei-juni) hebben we onze doelstelling om 11.500 euro financiële steun op te halen behaald. We haalden 11.762,58 euro op of 102% van onze doelstelling. In de zomerperiode willen we vooral op de festivals een slag slaan. Er was ook al de succesvolle barbecue in Keerbergen (zie onder) waarmee we het kwartaal goed beginnen. Hieronder de resultaten per regio:

  • Luik-Luxemburg: 119%
  • Brussel en Waals Brabant: 108%
  • Oost- en West-Vlaanderen: 108%
  • Vlaams-Brabant en Limburg: 94%
  • Henegouwen en Namen: 94%
  • Antwerpen: 88%
  • Nationaal: 98%
  • Totaal: 11.762,58 euro of 102%
Op dit ogenblik voeren we campagne op het Dour festival



Zomer op socialisme.be

Met de start van de zomerschool morgen gaat ook het zomerritme op socialisme.be helemaal van start. Ons publicatieritme was al wat gezakt, de komende dagen zal dit eveneens zo zijn. Vaste rubrieken als dit partijnieuws en kort nieuws op zaterdag zullen in de tweede helft van augustus terug verschijnen. Deze zomer brengen we een aantal actuele artikels maar ook dossiers die betrekking hebben op de strijd tegen alle vormen van discriminatie.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie