Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Abonneer je op ‘De Linkse Socialist’

Media die consequent aan de kant van de werkende bevolking en de jongeren staan, vind je niet veel. Deze website en maandblad ‘De Linkse Socialist’ zijn er voorbeelden van. Het zijn instrumenten die nodig zijn om de discussie aan te gaan over hoe we met dit systeem van ellende, besparingen en oorlog kunnen breken, hoe we onze strijd kunnen versterken en hoe dat socialistisch alternatief er uiteindelijk kan uitzien. Onze ambitie is dus erg groot: bijdragen aan maatschappijverandering.

Steun ons door een abonnement op onze krant te nemen. Een jaarabonnement kost slechts 20 euro – meer mag uiteraard ook als steun. We willen ook ons aantal abonnementen via doorlopende opdracht (vanaf 2 euro per maand) verhogen. Hier vind je alle informatie voor een abonnement.

Laat ons ook weten wat je van de krant vond of stuur ons een originele foto van waar je ‘De Linkse Socialist’ leest. Hieronder een foto van twee lezers die op de anti-Trump kennis maakten met onze krant.

Antwerpen. Na geslaagde meeting op naar BBQ

Donderdag hield LSP Antwerpen een geslaagde avond over de stakingen van de jaren 1980 en die van de publieke sector in 1983 in het bijzonder. Een 20-tal aanwezigen luisterde eerst naar Eric Byl en ging daarna in discussie. Er was een interessante mengeling van ervaren activisten die de strijd van toen meemaakten en jonge militanten die er inspiratie uit haalden voor het verzet vandaag. Achteraf werd nog nagepraat, maar er blijft veel stof voor discussie.

Een volgende afspraak in Antwerpen is de jaarlijkse BBQ van LSP. Deze staat open voor iedereen. We willen gezellig genieten van een lekkere maaltijd en tegelijk ook de discussie over de strijd voor een andere samenleving informeel verderzetten.

Hier vind je alle info voor de BBQ

Bouwen aan ROSA

Op de anti-Trump betoging was de interesse in de campagne ROSA erg groot. We haalden meer dan 100 contactadressen op. Deze week vonden al heel wat discussies met die contacten plaats. In Brussel was er ook een geslaagde meeting waarop Anja Deschoemacker sprak.

 

Solidariteit met de beweging in Marokko

Militanten van LSP nemen consequent deel aan de protestacties die gehouden worden uit solidariteit met de beweging in Marokko. Vrijdag was er een actie in de Europese wijk met enkele honderden aanwezigen. We waren met een delegatie aanwezig en verspreidden het eerder op socialisme.be gepubliceerd artikel als bijlage op onze krant.