LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Waarom ik lid werd

“In deze samenleving waar de grote fortuinen en de multinationals ons leven bepalen en daarbij over welwillende politici beschikken, is het meer dan ooit nodig om in actie te komen. Velen denken dat we het maar moeten nemen zoals het is en proberen zich aan het kapitalisme aan te passen. Er zijn nochtans alternatieven op dit systeem. LSP komt actief op tegen onderdrukkingen en besparingen. Zo geeft de partij hoop op een andere toekomst. Deze verandering moet internationaal gebeuren. Dat heeft LSP goed begrepen: het is dan ook internationaal georganiseerd in het CWI (Committee for a Workers’ International) met afdelingen op alle continenten van de wereld en in meer dan 40 landen.

“Volgens mij staan we aan het begin van een nieuw tijdperk met een economische ontwikkeling en wetenschappelijke mogelijkheden die nog nooit zo groot waren. Er is nood aan een andere samenleving zodat iedereen een degelijk leven kan leiden zonder honger, armoede en oorlog. Dat kan een utopie lijken, maar het is niet door dat te blijven denken dat we tot verandering zullen komen.”

Camille, arbeider, Bergen


Anti-Trump betoging

LSP was goed aanwezig op de betoging tegen Trump afgelopen woensdag. We namen deel aan de erg levendige en strijdbare delegatie van ROSA. Daarnaast hadden we drie stands en tal van leden militeerden actief in de betoging. We verkochten 155 exemplaren van ons maandblad. Nicolas uit Luik was topverkoper met 16 exemplaren gevolgd door Micha uit Antwerpen met 12. We maakten 5 abonnementen op onze krant. Verder haalden we 760 euro strijdfonds op, vooral met badges en t-shirts. Elise uit Bergen haalde 49,4 euro op, Marissa (Brussel) was goed voor 38 euro en Kanzy (Gent) voor 36,2. Proficiat aan alle kameraden voor deze uitstekende resultaten!


Pride

Vorig weekend hadden we ook een goede interventie op de Pride. De petitie tegen de vervolging van homo’s in Tsjetsjenië was een belangrijk instrument om in discussie te treden. We haalden meer dan 300 handtekeningen op. Op de Pride werden heel wat badges verkocht: voor maar liefst 560 euro. Julien (Brussel) was topverkoper met 82,7 euro.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie