Home / Op de werkvloer / ABVV / Militantenconcentratie van ABVV voor een koerswending

Militantenconcentratie van ABVV voor een koerswending

Het asociale regeringsbeleid blijft inhakken op onze levensstandaard. Het ongenoegen is niet verdwenen, zelfs indien er geen algemeen plan van acties meer is tegen het huidige beleid. De jarenlang opgestapelde tekorten worden nog erger door het huidige beleid.

In de private sector worden er wel winsten geboekt door de werkgevers, maar een ernstige loonsverhoging zit er veelal niet in. Meer nog: gesterkt door het asociale beleid van de regering komt het patronaat zelf met eisen, zoals rond meer flexibiliteit. De kwestie van de Antwerpse trams die in juni al in frequentie zullen verminderen, klinkt op veel werkplaatsen in de openbare diensten bekend in de oren: besparen betekent minder dienstverlening.

De militantenconcentratie van het ABVV vandaag kaderde in het protest tegen de regering. Het beleid werd aangeklaagd en er werd opgeroepen tot een ‘koerswending.’ Hoe die er moet komen en wat we zullen doen om daar te geraken, werd niet gezegd. Het meest concrete op de actie was de oproep om de gezamenlijke petitie van de drie vakbonden te ondertekenen: het ‘groot rapport.’ Online tekenen kan hier: http://www.hetgrootrapport.be/

Enkele foto’s door Els en Nico:

ABVV Militantenconcentratie // Els en Nico