LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Waarom ik lid werd

“Waarom ik bij LSP aansloot? Ik was het beu om niets te zeggen. Vandaag wil ik me uitspreken en er ook naar handelen. Samen betogen met de werkenden, de klasse waaruit ik kom, voor hun rechten. Ik twijfel er niet aan: er komt een revolutie, we gaan stilletjes in die richting. De echte kracht in deze wereld komt van de werkenden die aan de basis van de economie liggen. Een staat is niets zonder de arbeid van werkenden. Als die vrouwen en mannen hun kracht gebruiken, kunnen we het kapitalisme afschaffen (uiteraard niet van de ene op de andere dag) en een einde stellen aan de huidige politieke economie in het voordeel van een kleine nomenclatuur. Islamofobie, homofobie, seksisme en andere vormen van haat en verdeeldheid zijn dan ook niets meer dan een nachtmerrie. Het klopt niet dat er altijd racisme zal bestaan en dat we er niets aan kunnen doen. Gewoon al omdat we niet klaar zijn, we hebben nog een wereld te winnen! Ik weiger me erbij neer te leggen dat ik me elke dag moet uitsloven voor een werkgever die tien keer meer verdient door tien keer minder te werken. En ik weiger dit als perspectief aan mijn kinderen door te geven.”

Marion, studente, Bergen


1 mei: geslaagde interventie

Onze militanten hebben 1 mei aangegrepen om offensief op te komen voor een socialistisch alternatief op het kapitalisme. We waren in verschillende regio’s aanwezig met een strijdbare boodschap en bijhorende krant. Dit jaar verkochten we 580 exemplaren van ons maandblad, dat zijn er 40 meer dan vorig jaar. We maakten ook 20 nieuwe abonnementen, wat belangrijk is voor een stabiele verspreiding van onze krant. Dit jaar verkochten we ook meer boeken op 1 mei, de exacte afrekening daarvan is nog niet gemaakt. Tenslotte was 1 mei goed voor minstens 1.200 euro aan strijdfonds.

Inzake verkoop is er elk jaar competitie tussen Luik en Brussel om het hoogste aantal te behalen. Luik haalde het met 128 kranten, Brussel verkocht er 120. In Brussel werden daarbovenop 33 ROSA-brochures verkocht en 7 abonnementen tegenover 5 in Luik. Zullen we het als een gelijkspel bestempelen? Langs Nederlandstalige kant verkochten we 81 exemplaren in Gent, 56 in Aalst, 40 in Brugge, 34 in Antwerpen en waren we ook nog in Oostende, Leuven, Limburg, Dendermonde. De Gentse kameraden overtroffen zich met de ophaling van strijdfonds: meer dan 500 euro! Ze vormden bovendien een strijdbare delegatie van ROSA. Langs Franstalige kant waren we aanwezig in La Louvière, Namen en Charleroi. Enkele militanten ondersteunden tenslotte onze interventie in Amsterdam.

1 mei in Antwerpen. Foto: Jente
1 mei in Gent. Foto: Jean-Marie



Meeting Russische Revolutie

100 jaar later blijft de Russische Revolutie een inspiratiebron voor maatschappijverandering. We willen de gelegenheid dan ook aangrijpen om deze verder te analyseren en er lessen uit trekken voor vandaag.

De discussie wordt ingeleid door Anja Deschoemacker (initiatiefneemster van de ROSA-campagne) & Geert Cool (eindredacteur van maandblad de Linkse Socialist)

-> Facebook evenement

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie