Home / Internationaal / Europa / #JobstownNotGuilty: protestactie voor Ierse ambassade in Brussel

#JobstownNotGuilty: protestactie voor Ierse ambassade in Brussel

Verdedig het recht op protest! Stop de vervolging van de activisten van Jobstown!

Met een dertigtal mensen voerden we deze middag actie aan de Ierse ambassade in Brussel. Aanleiding is de schandalige poging om het recht op protest te criminaliseren. Er was een mooie delegatie van de parlementaire fractie van Europees Verenigd Links (GUE/NGL) met vertegenwoordigers uit Griekenland, Portugal, Galicië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en zelfs uit Argentinië. Onder hen twee Europese parlementsleden: Luke Ming Flanagan (onafhankelijke uit Ierland) en Lidia Senra van Alternative Gelaga de Esquerda uit Galicië.

Er werden protestbrieven van syndicalisten, mensenrechtenactivisten, jongeren, … afgegeven naast een gemeenschappelijke verklaring die was ondertekend door een lange lijst van personaliteiten uit syndicale, culturele en politieke hoek, waaronder 30 Europese parlementsleden van de groep GUE/NGL en ook enkele Belgische parlementsleden.

De actie vond plaats in het kader van een internationale actiedag. Er waren gelijkaardige acties in Australië, Maleisië, Hong Kong, Taiwan, Israël, Zweden, Groot-Brittannië, Schotland, Duitsland, Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Zuid-Afrika, Nigeria, Brazilië, Chili, VS, … Alles samen zullen er acties aan meer dan 30 ambassades en consulaten zijn in 25 landen.

Dit is nog maar het begin van een internationale solidariteitsbeweging met de activisten van Jobstown. Op 1 april volgt er in Dublin een grote meeting van de campagne. Eind april beginnen de processen tegen de 18 activisten van Jobstown.

Meer info:

Foto’s van de actie vandaag:

Action de solidarité #JobstownNotGuilty Solidariteitsactie