LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Grote zorgbetoging

De afgelopen maanden leek het complete windstilte bij de vakbondsleidingen. Van verzet tegen de rechtse regering lijkt er amper nog sprake. Dit neemt echter het breedgedragen ongenoegen niet weg. Momenteel komt dit ongenoegen vooral tot uiting in acties per sector of bedrijf. Zo waren er de voorbije weken acties bij Delhaize, Volvo Trucks, Makro, … De grootste actie was ongetwijfeld die van de zorgsector deze week met 17.000 betogers volgens de organisatoren. Het was alleszins een grote betoging die de verwachtingen overtrof.

Wij waren goed aanwezig met twee stands en een stevige groep militanten, ook in de verschillende delegaties op de betoging. We verkochten 44 exemplaren van ons maandblad. Jef uit Dendermonde was topverkoper met 7 kranten. In de betoging haalden we nog eens 60 euro strijdfonds op met badges en ander materiaal.


JobstownNotGuilty

De actie die we donderdag hielden aan de Ierse ambassade was erg geslaagd. Als onderdeel van de internationale actiedag tegen de vervolging van activisten in Jobstown, Dublin, trokken we met protestbrieven naar de ambassade. We kregen daarbij de steun van een grote delegatie vanuit het Europees Parlement. Het ging vooral om medewerkers van parlementairen in de linkse fractie GUE/NGL. Er waren ook twee Europarlementsleden op de actie: Luke Ming Flanagan (onafhankelijk parlementslid uit Ierland) en Lidia Senra (Alternativa galega de esquerda uit Galicië). Hieronder een video vanop de actie:


Steun socialistische media!

Wie zich beperkt tot de gevestigde media wordt dagelijks overspoeld door propaganda van regering en patronaat. Wie een kritisch standpunt wil innemen als onderdeel van de strijd voor een wereld zonder oorlog, uitbuiting, armoede of onveiligheid, moet elders te rade gaan. ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be vertrekken vanuit een ander perspectief: de arbeidersbeweging en de jongerenrevolte tegen racisme, seksisme, haat, klimaatverandering en repressie.
Naar aanleiding van 1 mei, het internationale feest van de arbeid, vragen we lezers, sympathisanten, vakbondsafdelingen, vrienden, … om onze socialistische media te ondersteunen door een meigroet in onze krant te plaatsen: een strijdbare boodschap of een aankondiging aan onze lezers.

Stuur je boodschap voor 15 april met vermelding van de omvang van je meigroet en een tekst en/of logo. Stuur dit naar LSP, Hovenierstraat 45, 1080 Molenbeek of per mail naar redactie@socialisme.be

TARIEVEN
– 1/128e pagina = 15 euro
– 1/64e pagina = 25 euro
– 1/32e pagina = 50 euro
– 1/16e pagina = 100 euro
– 1/8e pagina = 200 euro

Stort op BE48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’ met als mededeling ‘meigroet’

-> Online invulformulier

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie