Witte Woede houdt waarschuwingsactie in Brussel

Op 24 november waren er meer dan 20.000 betogers uit de zorgsector in Brussel. Het ongenoegen is groot: bijna 1 miljard besparen op zorg terwijl er al veel tekorten zijn, is waanzin. Het is rampzalig voor personeel en de kwaliteit van de zorg. Vandaag werd een waarschuwingsactie gehouden: de betoging van 24 november was geen eenmalige actie om wat stoom af te laten, het personeel uit de zorgsector wil antwoorden op de vragen en eisen.

De centrale bekommernissen hebben vooral te maken met het gebrek aan personeel en het opvoeren van de werkdruk. Door de rimpeldagen (ADV-dagen voor 45-plussers) af te bouwen, wordt het werkbare karakter van het werk verder afgebouwd. Het is geen toeval dat de sector nu al geplaagd wordt door ziektes en burn-outs. Daarnaast wil het zorgpersoneel loon naar werken en om dit te bekomen wil het echt sociaal overleg. De druk zal verder moeten opgevoerd worden om het besparingsbeleid effectief te stoppen. Een actieplan over de sectoren heen, zou het personeel in de zorgsector versterken.

Op de actie waren er enkele honderden militanten van de drie vakbonden. Er werd een muur van kartonnen dozen opgetrokken (en terug vernield). De betogers wierpen zich ook op als ‘Blockbusters’ die het asociale beleid van De Block bestrijden. Een volgende actiedatum is er nog niet, maar deze woede onder het zorgpersoneel zal niet zomaar verdwijnen. ‘Het is maar een begin, wij gaan door met de strijd’, werd er nog geroepen op het einde.

Enkele foto’s:
Witte Woede - actie 22 december 2016 // Geert

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie