LSP Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Meetings Kshama groot succes

Onze verwachtingen werden overtroffen met de meetings afgelopen weekend. Kshama Sawant, de bekendste Amerikaanse socialiste die niet Bernie Sanders heet, is uiteraard een opmerkelijk figuur. Dat socialisme terug populair wordt in de VS leidt ook hier tot enthousiasme. De meetings waren inhoudelijk erg sterk met na de openingstoespraak door Kshama interessante vragen en bijdragen uit het publiek, wat de discussie rijker maakt. De komende dagen zullen we een interview met Kshama publiceren.

Op de meetings waren er 390 aanwezigen (240 in Brussel en 150 in Gent). Enkele tientallen mensen lieten hun contactgegevens achter om op de hoogte gehouden te worden. Enkelen werden meteen lid van LSP. Een tiental aanwezigen nam een abonnement op onze krant. We haalden ook enkele honderden euro steun op om de meetings te financieren.

Nog een reeks foto’s van de meeting in Brussel – foto’s door PPICS
Meeting Kshama Sawant Bxl // Photos de PPICS

Woensdag publiceerde La Libre Belgique een interview met Kshama Sawant.

kshama-la-libre


Strijdbaar nieuwjaarsfeest

reveillon

Zoals vorige jaren organiseren de Brusselse en Brabantse afdelingen van LSP op 31 december opnieuw een strijdbaar, gezellig, feestelijk en betaalbaar oudejaarsfeest. De volledige opbrengst zal dienen voor het financieren van de campagnes van onze partij. Inschrijven en betalen kan bij Ammar voor 28 december op 0478/40.16.09 of via mail ammar.berro@hotmail.com. Storten kan op de rekening BE18 0014 9478 6265 met de mededeling “31/12” gevolgd door je naam. De maaltijd en danspartij vinden plaats in zaal Randstad, Hovenierstraat 45 1080 Molenbeek.

Menu:

-Selectie hapjes die eetlust, bewustwording en de Spaanse en Zuid-Amerikaanse strijd stimuleren
-Gestoofd rundvlees Black Lives Matter, antiracistisch en anti-seksistisch recept van Maya Angelou
-Brits gebak, Ken Loach & Co snoepgoed
-Stokoud kaasplateau ter ere van de Russische Revolutie uit 1917

vegetarisch menu mogelijk

PRIJS:
25€ loontrekkenden
17€ niet loontrekkenden
(+5€ aan de deur)
5€ -12 jaar
(Babysit mogelijk)

Facebook evenement


Question Marx? Quiz!

Wijzneuzen, betweters en sfeermakers aller landen, verenigt u! Bundel uw krachten en strijd mee voor de overwinning van de quiz van ’t jaar: de Question Marx? Quiz!

We bevragen alle thema’s tot de laatste druppel trivialiteit uit uw hersenkronkels is gevist! Fris al uw kennis al maar op voor de enige uitdaging waarvan zelfs Marx himself de competitiviteit zou appreciëren. Er is een leuke prijzenpot voorzien!

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar tjg.pauwels@gmail.com met als onderwerp: ‘inschrijving Quiz + je ploegnaam’. Een ploeg moet minimum uit 2 en maximum uit 4 personen bestaan. Vermeld de namen van de ploegleden graag in je mail.

Een inschrijving kost per ploeg € 20 in voorverkoop en € 25 aan de kassa. Betalen in voorverkoop kan door € 20 te storten op het rekeningnummer van ‘LSP Antwerpen’: BE14 9730 2252 8383 met in de mededeling ‘quiz + je ploegnaam’.

Alle opbrengst is ter ondersteuning van de komende campagnes van ALS en Blokbuster.

Vanaf 18u openen de deuren en kan u aan democratische prijzen een hapje en een drankje nuttigen. Om 19u stipt start de quiz.
Wij verheugen ons om jullie te mogen ontvangen maar wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt! Tot dan!

Facebook evenement


December-januari editie van ‘De Linkse Socialist’

Met deze editie van maandblad ‘De Linkse Socialist’ sluiten we 2016 af. We hebben in deze krant heel wat verschillende thema’s.

We openen met de VS en het verzet tegen de rechtse agenda van Trump. Op 20-21 januari zullen overal in de VS acties gehouden worden. Wij willen solidariteitsacties hiermee organiseren. Dat dit op prijs gesteld wordt door de groeiende socialistische beweging in de VS, bevestigt Kshama Sawant die we interviewden naar aanleiding van de bijzonder geslaagde meetings waar ze sprak.

Een ander erg specifiek thema in deze krant is van historische aard: in 2017 vieren we 100 jaar Russische Revolutie. We hebben heel wat plannen daarrond en openen met een algemene inleiding op pagina 8-9.

Verder wordt ingegaan op enkele belangrijke elementen van het sociaal verzet tegen de rechtse regering. Een algemeen actieplan is er jammer genoeg niet (zie pagina 4 voor onze mening daarover), het ongenoegen is er wel. Dit bleek zeker in de sterke zorgbetoging van 24 november (pagina 7 en 16), maar ook elders is heel wat ongenoegen: sociaal werk en spoor (pagina 6), de discussie over de lonen en pensioenen (pagina 4-5), … Tegelijk wordt op verdeeldheid ingespeeld om het verzet te breken. Zo worden de voortrekkers van de mensen-zonder-papieren eruit gepikt (pagina 15) en is er uiteraard de kwestie van racisme (pagina 14) en seksisme (pagina 15 en 12).

Een overzicht van de inhoud van onze december/januari-krant:

  1. Dump Trump, dump het systeem
  2. Muur van verzet tegen Trump en populistisch rechts nodig || Socialistisch gemeenteraadslid sprak op meetings in ons land. Kshama Sawant: “Vrouwen zullen op de eerste rij staan in het verzet tegen Trump” || Vind je Trump ook afschuwelijk en wil je iets doen? Ga mee in verzet!
  3. Vervolg pagina 2
  4. Waar blijven die acties en dat actieplan? || Regering blijft inhakken op onze levensstandaard || Eén jaar veiligheidsbeleid na aanslagen in Parijs. Wie zich nu veiliger voelt, maakt zich illusies || Kort: Kazachgate en duur water
  5. Vervolg pagina 4
  6. Om afbraak van dienstverlening erdoor te krijgen, wordt protest ertegen betwist. NMBS: criminalisering van vakbondsrechten draait op volle toeren || Protest tegen vermarkting Antwerps sociaal werk verder uitbouwen!
  7. Witte woede groeit. Meer personeel nodig voor kwaliteitsvolle zorg!
  8. 100 jaar na de Russische Revolutie: strijd voor andere samenleving is meer dan ooit actueel
  9. Vervolg pagina 9
  10. PS-verzet tegen CETA: storm in een glas water of is er meer aan de hand?
  11. Turkije glijdt af naar dictatuur || Marokko. Moord op vishandelaar leidt tot massamobilisaties
  12. Pony’s voor meisjes en bulldozers voor jongens. Seksistische vooroordelen op bezoek met de Sint en de Kerstman… || “Wil” van Jeroen Olyslaegers: absolute aanrader!
  13. Partijnieuws
  14. Spaanse studenten en scholieren massaal in actie voor toegankelijk onderwijs || Dewinter bij Griekse neonazi’s op bezoek || Studenten actief tegen vermarkting sociaal werk
  15. Regering pakt de voortrekkers van de mensen-zonder-papieren aan || Ongelijkheid tussen mannen en vrouwen neemt niet langer af…
  16. Hun prioriteiten zijn niet die van ons… Regering investeert liever in oorlog dan in zorg
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie