Home / Partijnieuws / Paul Murphy spreekt zondag in Brussel op meeting CADTM

Paul Murphy spreekt zondag in Brussel op meeting CADTM

CADTM staat voor Comité pour l’Annulation des Dettes Illégitimes. Het is zoals de naam aangeeft een organisatie die vooral rond de kwestie van schulden actief is. CADTM leverde aan het Griekse parlement een vernietigend rapport over de financiële crisis in dat land. In nasleep van de bankencrisis zijn de publieke schulden in heel Europa fors gestegen. De banken werden gered met publieke middelen, nadien moesten wij besparen om die schuldenberg af te bouwen. Het niet betalen van de publieke schulden is een belangrijke eis om tot verandering te komen.

Op 4 december houdt CADTM gesteund door tal van organisaties en individuen een studiedag in Brussel. Deze studiedag vervangt de zomeruniversiteit van CADTM. Hieronder een verwijzing naar het volledige programma van de dag (in het Engels).

In de namiddag zijn er verschillende werkgroepen. Iers parlementslid Paul Murphy zal er spreken in een werkgroep over de bankencrisis en alternatieven erop. Paul is verkozen voor de Anti-Austerity Alliance en was voorheen Europees Parlementslid. Hij is al jarenlang actief bij de Socialist Party, onze Ierse zusterpartij.

Daarnaast is er op hetzelfde moment ook een werkgroep over hoe de strijd te voeren tegen de besparingen: “Besparingen stoppen? Ja. Maar hoe?” Eén van de sprekers in deze werkgroep is Anja Deschoemacker van LSP. Deze werkgroep zal in het Frans plaatsvinden.

Hieronder vind je een uitnodiging voor deze studiedag die open staat voor iedereen en waar heel wat werkgroepen vertaald worden naar het Engels zodat ook Nederlandstaligen kunnen volgen.

Uitnodiging en programma op de site van CADTM:

http://www.cadtm.org/8-hours-against-illegimate-debt