Massale betoging van de zorgsector

emily-11

“Jonge verpleegster en (al) woedend,” luidde het opschrift van het t-shirt van enkele jonge verpleegsters. Ze werden vervoegd door mensen uit heel het land en uit de erg diverse onderdelen van de zorgsector. In veel ziekenhuizen was de stakingsbereidheid een pak groter dan wat mogelijk is door de minimale bezetting. Vanuit verschillende instellingen en organisaties kwamen personeelsleden die in veel gevallen voor het eerst tegen deze asociale regering betoogden.

Het ongenoegen is bijzonder groot. Het onwerkbaar maken van het werk door steeds meer flexibiliteit en meer prestaties te eisen voor een loon dat niet volgt, speelt mee. Het afbreken van de zorg en de gevolgen hiervan voor de hele samenleving eveneens. De redenen om te betogen waren net als de samenstelling erg divers. Maar de vastberadenheid om samen in actie te komen, was eveneens groot.

Het potentieel voor een nieuwe witte woede is dus zeker aanwezig. Een volgende stap werd nog niet aangekondigd. Maar dat dit wat de aanwezigen betreft geen eindpunt mag zijn, staat vast. Het pamflet van Polsslag/Hypertension dat wij verdeelden, werd gretig meegenomen.

Hieronder enkele foto’s:

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie