LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Volgend weekend: meetings met Kshama Sawant

Deze week bleven er heel wat protestacties plaatsvinden in de VS. Tegelijk roeren ook de rechtse reactionairen zich. Kshama Sawant ondervond dat deze week. Haar medewerkers in de gemeenteraad van Seattle kregen tal van verwijten, bedreigingen, … te horen en te lezen. Aanleiding hiervoor was de oproep van Sawant om massaal te protesteren op het ogenblik van de eedaflegging. De linkse socialisten in de VS spelen een erg actieve rol in het verzet tegen het systeem en tegen de rechtse populisten zoals Trump. Dat is de ware reden voor de haatberichten tegen Kshama. Sinds de verkiezing van Trump kreeg Socialist Alternative online al 600 vragen tot lidmaatschap. De rechtse populist heeft de verkiezingen gewonnen, maar er is ook de opkomst van een nieuwe socialistische beweging. Interessant dus om de woordvoerder van deze beweging te horen. Dat kan vrijdag in Gent en zaterdag in Brussel. Mis dit niet!

25 november: Gent
26 november: Brussel


Oudjaar in Brussel

Het is al enkele jaren een traditie: met de overgang van oud naar nieuw organiseren de Brusselse afdelingen van LSP een spetterend en culinair feest. Ook dit jaar zal dit feest plaatsvinden. Meer info hierover volgt in de loop van de komende dagen, maar overweeg nu al om de overgang van oud naar nieuw in aangenaam gezelschap, met een uitgebreide maaltijd en een plezant feest te vieren.


LSP op betogingen

Deze week waren er verschillende acties en betogingen waar LSP op aanwezig was of het initiatief toe nam. Na eerdere anti-Trump acties in Gent en Brussel hielden we gisteren in Antwerpen een actie tegen Trump en tegen extreemrechts bij ons, neonazi’s haalden het Griekse Gouden Dageraad naar een café op de Grote Markt. Eerder op de week was er woensdag in Luik een actie die wij mee organiseerden tegen de verplichte dwangarbeid voor werklozen. Een honderdtal mensen ‘verwelkomden’ minister Borsu. Donderdag namen we deel aan de Koerdische betoging. Op onze stand hadden we een pamflet in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) naast kopies van het Turkstalige magazine van Sosyalist Alternatif, onze Turkse zusterorganisatie.

31054993495_b0a1f2cb5f_z


Internationalisme: een hoeksteen van onze werking

Internationalisme is een essentieel onderdeel van onze werking. Dat is evident: het kapitalisme is eveneens internationaal georganiseerd. Als je het wil bestrijden, kan je je bijgevolg niet beperken tot één land. Afgelopen weekend maakten enkele leden gebruik van de rijkdom van onze internationale werking. Vijf leden trokken naar Londen voor ‘Socialism 2016’, een bijzonder interessant en druk bijgewoond weekend tegen de achtergrond van de Corbyn-revolte. Ook andere elementen van onze internationale werking waren erg enthousiasmerend op Socialism 2016: Iers parlementslid Paul Murphy sprak over de vervolging van linkse militanten in Ierland, maar tegelijk is er een groeiende steun voor links. Spaanse militanten van Izquierda Revolucionaria namen deel aan de discussies en herhaalden hun wil om 24 jaar nadat ze van onze werking gescheiden werden terug aan te knopen bij de werking van het CWI. En ook in Londen was er een woordvoerder van Socialist Alternative die grote indruk maakte. Darletta Scruggs sprak op de centrale meeting.

Op hetzelfde ogenblik als ‘Socialism 2016’ in Londen namen enkele militanten ook deel aan een Socialisme-dag in Dortmund, een aangenaam terugzien na onze eerdere deelname aan een antifascistische betoging in Dortmund eind september.

 

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie