Home / Foto's / Solidariteit met de arbeiders van Caterpillar en de onderaannemers!

Solidariteit met de arbeiders van Caterpillar en de onderaannemers!

caterpillar01-768x432

Vandaag betoogden enkele honderden arbeiders van voor de poorten van het met sluiting bedreigde Caterpillar. Ze protesteerden tegen die geplande sluiting en tegen de afwachtende houding van de regering. Voor de regio is die sluiting bijzonder problematisch: het gaat om 8.000 directe en indirecte jobs. Het volledige sociale weefsel van de regio is bedreigd. De actie vandaag werd ondersteund door personeel van Caterpillar en onderaannemers, maar ook door militanten van andere sectoren uit Charleroi, Bergen en andere delen van Henegouwen.

Door Emily (Namen)

Ondanks de late organisatie van de actie waardoor de opkomst beperkt was, bleek dat de werkenden bereid zijn om te strijden voor hun job en die van hun kinderen. Deze strijdbaarheid gaat gepaard met een zeker gevoel van ontzetting.

In de loop van de voormiddag was er een betoging met ongeveer 1500 aanwezigen. Die trok door de industriezone van Gosselies tot aan het museum van de industrie waar ook Agoria, de werkgeversfederatie van de technologische industrie, gevestigd is. De vakbondsleiders hoopten daar vertegenwoordigers van Agoria te ontmoeten. Heel wat arbeiders vroegen zich af wanneer er nu een staking komt met een duidelijk ordewoord en een echte mobilisatie, zoals in september voorgesteld door Goblet (ABVV). Er zal immers nood zijn aan een krachtsverhouding van de werkenden.

=> Zaterdag 8 oktober: debat in het Volkshuis van Charleroi over Caterpillar: “Neen aan de sluiting, neen aan een ‘oplossing’ van werkloosheid en ellende.”