Exclusief op deze site: er komen ook niet-traditionele partijen op met de verkiezingen!

De website van de LSP kan u quasi exclusief melding maken van het feit dat bij de komende Europese verkiezingen niet enkel traditionele partijen zullen opkomen. Wie de berichtgeving in de kranten volgt of op televisie zou denken dat enkel de 5 grote partijen opkomen. Enkel de website verkiezingssite.be vormt daar een uitzondering op.

Voor een kleine partij als de LSP is er geen ruimte in de kranten of op televisie. Neen, de kiesstrijd daar gaat tussen het ‘Vlaams Kartel’, de SP.A, het Blok en de VLD. Hoogstens komen de Groenen nog even aan bod, maar verder wil men blijkbaar niet gaan. Het is de politieke commentatoren niet opgevallen dat er bij de verkiezingen voor het Europees parlement langs Nederlandstalige kant 7 partijen opkomen. Het lukt hen wel om aandacht te geven voor 5 partijen, maar die twee klein-linkse partijtjes (LSP en PVDA)? Neen, dat lukt niet.

Een aantal media geeft als reden dat een partij als LSP te klein zou zijn. Het klopt dat we een kleine partij zijn, maar hoort de media in de aanloop naar verkiezingen niet haar zogenaamde neutraliteit nog eens boven te halen om alle partijen gelijkwaardig aan bod te laten komen? Uiteraard zijn de traditionele media niet neutraal, maar eerder spreekbuizen van de traditionele partijen.

Toch roepen we op om protestmails te sturen naar media die weigeren enige aandacht te schenken aan lijsten als die van een kleine partij zoals de LSP. Stuur hen een eenvoudig mailtje met een boodschap zoals: "Geachte redactie, Hierbij kan ik u een primeur melden. Tegen alle berichtgeving in, blijken er bij de Europese verkiezingen geen 5 maar 7 partijen op te komen! Ondanks hetgeen geschreven en gezegd wordt in de media, zijn er ook alternatieve lijsten. Eén daarvan is de Linkse Socialistische Partij, dat het nummer 13 kreeg bij de Europese verkiezingen. LSP heeft een volledige lijst ingediend en je kunt meer over LSP vernemen op www.socialisme.be. Hoogachtend, naam."

Aangezien we niet op de media moeten rekenen, verspreiden wij onze boodschap door directe contacten op straat en door affiches. Wie ons daarbij wil helpen, kan ons steeds contacteren! Kom luisteren naar een lokale verkiezingsmeeting om in discussie te treden of gewoon eens te luisteren. Contacteer ons voor een discussie, verspreid onze affiches en pamfletten, kom naar onze vergaderen en sluit je aan bij de linkse socialisten!

Stuur je mails naar volgende redacties: info.vrtkies@vrt.be, hetnieuws@vtm.be, wetstraat@standaard.be, journaal@demorgen.be en andere redacties. Stuur een kopietje naar lsp_mas@hotmail.com.

Op de Dageraadplaats in Antwerpen weten ze wat de traditionele media nog niet weten… Er komt een strijdbaar socialistisch alternatief op met de komende Europese verkiezingen!

Delen: Printen: