Leuven: actie tegen de NSV

De studentenclub van het Vlaams Blok, de Nationalistische Studentenvereniging, verspreidt in Leuven leugens over de Actief Linkse Studenten. Er wordt gesuggereerd dat de ALS iets zou te maken hebben met het ingooien van de ruiten van een café waar de NSV wel eens komt.

ALS heeft daar niets mee te maken, individueel terrorisme is immers geen taktiek die door ons wordt toegepast. We vinden het bovendien nogal vreemd dat de NSV haar café-ruzies op ons probeert af te wentelen.

Tenslotte vernemen we met meer dan enige ontsteltenis kennis van het feit dat de NSV zomaar in een zaal van de KUL een activiteit mag ondernemen. Deze avond doen ze er namelijk een filmavond.

De NSV is immers geen ‘normale’ studentenclub, maar een vergaderplaats van rechts uitschot dat het geweld niet schuwt. Zo waren er in het verleden geregeld gewelddadige aanvallen op andersdenkenden (meer info hierover). De NSV is geen aanvaardbare organisatie, maar moet bestreden worden door ons te organiseren.

De Actief Linkse Studenten roepen op om vanavond actie te voeren. We spreken af om 19u aan de Alma 2 in Leuven. Be there!

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist