UNIVERSITEIT ANTWERPEN: STOP DE REPRESSIE!

UNIVERSITEIT ANTWERPEN: STOP DE REPRESSIE!

Het antwoord van de Universiteit Antwerpen op oppositie: het sturen van de politie in een wanhopige poging om ons het zwijgen op te leggen.

Op 31 maart voerden leden van de Actief Linkse Studenten (ALS) campagne aan de Antwerpse Universiteit. Die dag was er aan de RUCA een go-cartrace, waarbij alle studentenorganisaties een standje opzetten. Met ALS besloten we ook een stand op te zetten met politiek materiaal. Een verantwoordelijke van de studentenvertegenwoordiging en van de universiteit wilden ons dit verbieden en dreigden met het inroepen van hulp van de politie. Ze wilden onze leden – nota bene studenten van de RUCA! – verwijderen.

De politie kwam er uiteindelijk effectief bij, maar kon ons niets ten laste leggen. We konden onze stand laten staan, maar die werd wel begeleid door enkele politie-agenten. Uiteraard bleven we gewoon staan om duidelijk te maken dat wij zelf wel zullen beslissen waar en wanneer we campagne voeren. De komende periode zullen we ons recht op het voeren van oppositie tegen het huidige onderwijsbeleid verder verdedigen. We zullen telkens blijven protesteren als de Antwerpse Universiteit haar eigen studenten het recht op een eigen mening wil ontzeggen of beperken.

De komende weken zal hierrond campagne gevoerd worden. Contacteer ons als je wil meewerken: verzet@antwerpen.be.

Delen: Printen: