Betoging Internationaal Verzet in Gent

Gisteren trokken een 100-tal scholieren en jongeren door de straten van Gent om te protesteren tegen de liberalisering van de energiesector en tegen klimaatsverandering. Het kapitalisme houdt in haar zoektocht naar steeds meer winst voor een kleine minderheid geen rekening met de ecologische behoeften van de meerderheid van de bevolking.

Het lokale televisiestation AVS bracht een reportage over de betoging van Internationaal Verzet in Gent. Daarin wordt onder meer een interview getoond met Mirre Vercoutere van IV-Gent. Ons standpunt over ecologie wordt er goed weergegeven. Bekijk het zelf maar: http://www.avs.be/woensdag.html (vanaf 5 min. 26 in de nieuwsuitzending)

Het huidige systeem doet ons meer betalen voor zaken als energie door een liberaliseringsbeleid. En dat net op een ogenblik dat controle van de gemeenschap meer dan nodig is om ervoor te zorgen dat het wetenschappelijk onderzoek naar hernieuwbare energie ten volle kan gevoerd worden. Daartoe zal het overigens ook nodig zijn dat wetenschappelijk onderzoek los staat van de grote ondernemingen, wat meer publieke middelen vereist voor onderwijs.

De Gentse jongeren van Internationaal Verzet trokken door de binnenstad en passeerden onder meer aan het secretariaat van de VLD. Achteraf werden verdere plannen gesmeed om met scholieren in de Arteveldestad op te komen tegen het kapitalisme.

Enkele foto’s:

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist