Anti-Fascistisch Front vervolgd

Maandag moet de webbeheerder van het Anti-Fascistisch Front (AFF, www.aff.be) voor de rechtbank verschijnen in Gent. Het AFF was in de jaren ’80 en ’90 actief en publiceerde tal van interessante dossiers, o.a. over de familie Verreycken.

Geert Cool

Aanleiding voor de huidige rechtszaak is een artikel in het tijdschrift van het AFF in 1998 waarin een lijst stond van adverteerders in ‘Berkenkruis’, het tijdschrift van het Sint-Maartensfonds. Eén van de adverteerders in dit nazi-tijdschrift was steenhouwerij Pausenberg in Zomergem. Die hebben nu de webbeheerder van het AFF, Patrick Coeman, gedagvaard met de eis om de verwijzing van het net te halen. Volgens de betrokkenen "distantiëren" ze zich "ten volle van het gedachtengoed dat hen op deze site wordt verweten". In de dagvaarding schreef de advocaat van de heer Pausenberger dat de vrouw van zijn cliënt bij een internet-introductie haar naam in google intikte en tot haar verbazing te weten kwam een nazi-steuner te zijn…

Deze reactie is hypocriet. Het Sint-Maartensfonds is niet bepaald een onschuldig clubje. Het is een groep oud-collaborateurs die er nog steeds trots op is. Het is dan ook geen toeval dat er nauwe banden zijn tussen het SMF en het VMO, een verboden privé-militie. Wie in zo’n tijdschrift advertenties laat plaatsen, steunt de Oostfronters en de collaboratie met de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is dan hypocriet om achteraf te komen klagen dat het bestaan van die advertentie gemeld wordt op een andere site. Zo’n advertentie komt er toch niet zomaar?

Deze nieuwe poging om links te vervolgen, mag niet aanvaard worden. Blokbuster spreekt zich dan ook ten stelligste uit tegen de juridische actie van de heer Pausenberger. Wij steunen ten volle de stelling dat de adverteerders in het tijdschrift van het Sint-Maartensfonds nazi-steuners zijn.

Indien de rechtbank beslist dat het artikel van het AFF van hun website moet weggehaald worden, kan het alvast op een aantal andere sites plaatsen, zodat de censuur haar doel mist…

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie