Debat met Dewinter gaat niet door in de Gentse Universiteitstraat

Zopas hadden we kort telefonisch contact met LSP-leden die momenteel betrokken zijn bij een bezetting van de Universiteitstraat in Gent. In de zalen van de Gentse unief aan de Universiteitsstraat wilde het rechtse KVHV deze avond Filip Dewinter laten spreken.

Een oproep van een aantal organisaties en individuen bracht op enkele dagen tijd een 100-tal anti-fascisten op de been. Die protesteerden tegen het feit dat Dewinter voor het eerst in een zaal van de unief ging kunnen spreken. Nadat het debat verboden werd door de Ugent kondigde het KVHV aan de zaal te zullen bezetten om er toch een meeting te houden.

Dat plan is mislukt aangezien de anti-fascistische manifestanten het eerst aanwezig waren en de toegang tot de zaal blokkeerden. Zodra er meer nieuws bekend is, zullen we dit uiteraard publiceren.

KVHV trekt naar andere zaal

Het laatste nieuws is dat het KVHV naar een andere zaal zou getrokken zijn. Deze namiddag gingen ze voor een procedure in kort geding naar de Raad van State waar beslist werd dat de unief een zaal moest geven. Hierop stelde de unief voor om naar de Hoveniersberg te gaan (de faculteit Economie). Het KVHV weigerde dit en bleef aandringen om in de Universiteitstraat te kunnen samenkomen.

Toen duidelijk werd dat ze daar niet binnen raakten, vroegen ze de aanwezige politie nog om het gebouw te laten ontruimen. Dit leek de politie niet verstandig, waarop de groep van het KVHV toch naar de Hoveniersberg zou gegaan zijn.

Delen: Printen: