Geen forum voor extreem-rechts!

Actie woensdag 10 maart, 18u Kouter.

Tot onze grote teleurstelling hebben we vernomen dat er op de universiteit een debat georganiseerd wordt door het KVHV tussen Patrik Vankrunkelsven en Filip Dewinter over het vreemdelingenstemrecht. Het debat zou doorgaan woensdag 10 maart in de Universiteitstraat.

Op verschillende rechtse tot extreem-rechtse internetfora wordt er nu al opgeroepen om naar het debat te komen. Dewinter kennende zal hij ook niet alleen komen maar zal hij zeker zijn aanhangers en ordedienst meebrengen

Het is vrij logisch dat aanhangers van het Vlaams Blok in hun nopjes zijn want het zou de eerste keer zijn in de geschiedenis van het Vlaams Blok dat ze deel kunnen nemen aan een ‘debat’ in de UG.

Het Vlaams Blok probeert op alle mogelijke manieren om hun ideeën te verspreiden op de universiteit en in academische kringen om de illusie te wekken dat ze een ‘normale’ partij zijn als alle anderen. Zeker na de nederlaag die ze hebben geleden met het vertrek van Roeland Raes uit de Raad van Bestuur willen ze opnieuw proberen om het cordon sanitaire tegen racisme, seksisme en vreemdelingenhaat op de unief te doorbreken.

Het is duidelijk dat de heer Vankrunkelsven een gemakkelijk doelwit is voor Dewinter en dat er van een echt debat weinig sprake zal zijn. Vankrunkelsven is de spreekwoordelijke ‘nuttige idioot’ die door het KVHV wordt gebruikt om hun vriend Dewinter een forum te geven op de unief.

Daarom voeren wij een geweldloze actie. We komen op woensdag 10/3 om 18u samen op de Kouter. Breng toeters en bellen mee om het racistisch lawaai te overstemmen.

Meer info: maartactie@yahoo.com

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist