De Post: nieuwe aanvallen!

Midden maart waren heel wat postbedienden verrast toen ze een aangetekende brief ontvingen van hun “collega” Johnny Thijs, de baas van de Post. De topmanager, bevriend met Verhofstadt, haalde opnieuw de concurrentiedreiging aan om een aanval op de arbeidsvoorwaarden goed te praten.

In de loop van juni, niet toevallig na de verkiezingen, zal het nachtwerk afgeschaft worden en zal het geld dat daarmee vrijkomt elders worden besteed. De oudste werknemers zullen met vervroegd pensioen moeten vertrekken en er zullen jobs sneuvelen. De arbeiders die kunnen blijven, zullen op een ander ogenblik worden tewerkgesteld. De postrondes zullen nogmaals uitgebreid worden. En dat allemaal voor een beperkt loon en een strikte controle.

Na enkele ingebrekestellingen riskeert een postbode zijn plaats te verliezen aan een interimmer. Die zal uiteraard nog meer overgeleverd worden aan de willekeur van de bazen.

Er is een enorm ongenoegen onder de postmannen en postvrouwen. Het vertrouwen in de directie is naar een nieuw dieptepunt gezakt. Johnny Thijs en zijn trawanten spreken over besparingen terwijl er elders verspilling is en terwijl De Post nog nooit zo veel winst maakte.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie