Home / Vrouwen / Protestactie voor recht op abortus in Ierland van datum veranderd

Protestactie voor recht op abortus in Ierland van datum veranderd

repeal8th

Deze zomer kondigden we al aan dat er op 28 september aan de Ierse ambassade in Brussel een protestactie zou komen tegen het wettelijke verbod op abortus in Ierland. De strijd voor het intrekken van het 8ste amendement op de grondwet, waarin het verbod op abortus bepaald is, groeit in Ierland uit tot een beweging. De acties die gepland waren bij de aanvang van de parlementaire discussie over een referendum inzake het intrekken van het 8ste amendement zijn verplaatst van een dinsdagavond naar de zaterdag ervoor om zo een groter publiek te mobiliseren.

In ons land kwam er vanuit Ierse activisten ook een oproep voor een actie op zaterdag 24 september om 15u. Het lijkt ons vreemd om twee acties te houden: één op zaterdag aan het Centraal Station en één op woensdag aan de ambassade. We verplaatsen daarom onze oproep voor de actie op dinsdag naar zaterdag. Zo willen we bijdragen aan een grotere actie op zaterdag, zelfs indien het kort dag is om hiervoor te mobiliseren en een aantal militanten op hetzelfde ogenblik deelnemen aan een antifascistische betoging in Dortmund (Duitsland).

We zullen zaterdag op de actie aan het Centraal Station de eisen van ROSA verdedigen: voor het recht op abortus, tegen het besparingsbeleid en voor publieke investeringen die iedereen een échte keuze laten, voor een samenleving waarin een kind krijgen niet tot (nog meer) armoede leidt.

Lees onze oproep tot actie

Facebook event voor de actie komende zaterdag