LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Waarom ik lid werd

“Een vriendin sprak me aan over LSP omdat ze dacht dat dit overeenkwam met mijn standpunten. Ze had me ook uitgelegd dat LSP deel uitmaakt van een internationale organisatie, het CWI. Dat vind ik heel belangrijk, we moeten verder kijken dan de nationale grenzen. Wat me tenslotte ook sterk aansprak, is dat LSP actief is in betogingen, stakingen, … zonder toe te geven op haar theoretische grondslagen. Beide elementen vullen elkaar aan en worden zo versterkt. Er is een zeker ‘evenwicht’ dat ik belangrijk vind om de strijd goed te voeren.”

Frank


85 op Gentse BBQ van LSP en ALS

Vorig weekend werd het werkjaar in Gent op gang getrokken met een geslaagde barbecue. Met 85 eters was de BBQ groter dan vorig jaar en komt de kaap van de 100 in zicht. Er werd genoten van een lekkere maaltijd en ondertussen werden heel wat plannen gesmeed voor de werking dit najaar. Tijdens de BBQ maakten we ook 4 nieuwe abonnementen. Hieronder enkele foto’s:

bbq4

bbq3

bbq2


Retrouvailles in Luik: heropstart werkjaar

In Luik wordt elk jaar in het eerste weekend van september een infomarkt gehouden met stands van diverse organisaties en clubs. Résistance Internationale, de antiracistische en antikapitalistische campagne van LSP en ALS is er traditioneel ook bij. Vorig jaar waren er ongeveer 35.000 aanwezigen. Dit jaar was de locatie uitstekend in het Parc de la Boverie waar 300 tentjes stonden naast podia en tal van activiteiten. Maar het weer op zondag liet ons in de steek.

Wij voerden campagne tegen de dictatuur van de markten en de multinationals met nadruk op de mobilisatie naar de betoging tegen het TTIP op 20 september, de strijd tegen de regering-Michel (met onder meer de nationale betoging van 29 september), de dreiging van massa-ontslagen bij Caterpillar in Gosselies, …

We verkochten 110 exemplaren van ons maandblad, 4 abonnementen werden meteen afgerekend en we haalden tal van contactgegevens op. Een uitstekende start van ons werkjaar in Luik!

retrouvailles1

retrouvailles4

retrouvailles3

retrouvailles2


Steun de campagne om 50 antifascisten naar Dortmund te sturen

We krijgen veel respons om een team naar Duitsland te sturen voor een betoging tegen fascistisch geweld op 24 september. We kunnen al rekenen op 12 kameraden met een auto vanuit verschillende regio’s. Mogelijk zullen we het vervoer volledig met auto’s kunnen organiseren. Vanuit Brussel kunnen we echter nog auto’s gebruiken. Alle kosten worden uiteraard gedeeld, we vragen 20 euro om mee te rijden (10 euro sociaal tarief) en voorzien broodjes voor ’s middags. Tegelijk voeren we een financiële steuncampagne om de hele interventie mogelijk te maken. We zoeken 750 euro hiervoor en halen ook online geld op:

See how it works on GoGetFunding.com



Marxisme.be

Achter de schermen werken we aan een verdere professionalisering van onze websites. De lezers zullen weinig tot geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden, maar het is mogelijk dat er de komende dagen wat ruis op socialisme.be zit. Marxisme.be is al onder handen genomen en is terug volledig functioneel. Het adres voor de Nederlandstalige en Franstalige onderdelen op marxisme.be is wel aangepast naar nl.marxisme.be en fr.marxisme.be.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie