LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Stakingsdag

Op de stakingsdag van 24 juni verdeelden we ons pamflet op meer dan 100 piketten in het hele land. Verschillende LSP-leden waren betrokken bij het organiseren van een stakerspost op hun eigen werkplaats of sector. Enkele leden maakten een zichtbaar verschil door hun aanpak van het informeren van collega’s, het discussiëren en betrekken van zoveel mogelijk mensen. Andere leden trokken naar verschillende piketten om solidariteit te betuigen en om onze voorstellen te verspreiden. We vroegen stakers naar hun mening en verkochten tientallen exemplaren van onze krant en tal van abonnementen.

27602646090_7a5f13f4bf_b



bbq2Antwerpse BBQ

Vorige week zondag hielden de Antwerpse afdelingen een BBQ in Deurne Noord. Door de kalender van de voetbalwedstrijden moesten we dit jaar naar een zondag uitwijken. Het kon de pret niet bederven, we hadden meteen de zonnigste dag van de week. Een goede 20 eters passeerden gedurende de avond. Een team van Tamil kameraden zorgde voor vlees en vegetarische alternatieven. Er werd nog nagepraat en gedronken. Zo waren we goed voorbereid voor de tussenkomst op de stakingsdag van 24 juni. De BBQ bracht ongeveer 200 euro op voor ons strijdfonds. Het is al uitkijken naar de zomerse BBQ van volgend jaar!

Het BBQ-seizoen is overigens volop ingezet. Gisteren was er ook in Keerbergen een LSP-BBQ. Daar is over de jaren heen een traditie gevestigd, gisteren werd dit bevestigd. Er waren een 60-tal aanwezigen. Volgende week een verslagje.

bbqantw



Zomerkamp: last call

Komende vrijdag start ons zomerkamp al. Er zijn een 100-tal ingeschreven deelnemers, maar er is nog extra plaats vrij. Wil je voor een dag komen, dan kan dat uiteraard. Laat het ons op voorhand weten als je wil mee-eten. Het programma vind je hier. Wie al aan een zomerkamp deelnam, weet dat het een aanrader is. Voor de laatste twijfelaars: laat je overtuigen door een dagje (of meer) deel te nemen.



Zomerkrant en zomerritme

De komende week zal socialisme.be nog aan een normaal ritme publiceren met één of meer artikels per dag. Onze redactie werkt ook aan een zomereditie van ‘De Linkse Socialist’ die hopelijk vrijdag van de drukker zal komen en de maandag erop naar de abonnees vertrekt. Volgend weekend brengen we nog partijnieuws op zondag, daarna zal deze rubriek onregelmatiger verschijnen en zal ook het publicatieritme naar beneden gaan, tenzij de actualiteit er anders over beslist natuurlijk.



Strijdfonds: streefdoel behaald

Dit systeem van uitbuiting, armoede, oorlog, milieuverwoesting en besparingen heeft er alle belang bij dat het verzet zich niet organiseert en dat de meerderheid van de bevolking verdeeld wordt op basis van racisme, seksisme, homofobie, … Om tegen het kapitalisme in te gaan, kunnen we enkel rekenen op onze eigen krachten. Dat geldt voor alle onderdelen van onze strijd, ook op financieel vlak. LSP wil elke drie maanden 11.500 euro steun ophalen met campagnes en onder sympathisanten. Zo kunnen we onze acties en opbouw organiseren. In de maanden april-juni haalden we onze doelstelling. Zorgen jullie er mee voor dat dit ook in de periode juli-september het geval is? Steun de strijd voor een socialistisch alternatief: stort op BE69 0012 2603 9378 van LSP met vermelding ‘steun’.

De resultaten per regio:

  • Luik-Luxemburg: 154%
  • Vl Brab-Limburg: 120%
  • O en W Vlaanderen: 119%
  • Bxl-W.Brab: 108%
  • Antwerpen: 95%
  • Henegouwen-Namen: 85%
  • Nationaal: 127%
  • TOTAAL: 114% of 13.083,53 €
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie