Atheneum Evere: problemen met directie komen boven tijdens stakingsdag

evere

Met een vijftal kameraden bezochten we op vrijdag 24 juni rond 9 uuur het piket voor het Atheneum van Evere. Op vraag van CGSP Enseignement hadden de directies van de middelbare scholen in Brussel alle klassenraden die op vrijdag gepland stonden naar een andere datum verplaatst. Alleen in het Atheneum van Evere was dat niet het geval. Gezien de directie met deze beslissing duidelijk de staking wou breken, hadden vakbondsvertegenwoordigers en –leden vanaf 8 uur een piket opgezet voor de parking van de school. Het piket kreeg onder andere steun van leerkrachten uit een naburige school.

Tijdens discussies met de aanwezigen op het piket werd duidelijk dat de directie erom bekend staat een schrikbewind te voeren op haar school. Leerkrachten van het atheneum die bij collega’s van andere scholen hun beklag doen over een lastige situatie op school, dringen bijvoorbeeld steeds aan om hun naam niet te vermelden als de mistoestand ruchtbaarheid zou krijgen. De aanwezige vakbondsvertegenwoordigers maakten duidelijk dat ze een moeilijke relatie hebben met deze directie. Met hun piket gisterochtend konden ze verhinderen dat de klassenraden plaatsvonden en bereikten ze een gesprek met de directie.

Volgens een aanwezige vakbondsvertegenwoordiger was deze actie tekenend voor hoe tijdens een algemene actiedag vaak interne problemen van een school bovenkomen.

Verslag: Sofie, Foto: Mario

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie

Reacties zijn gesloten.